Felkészül a télre a Tüke Busz

2022. november 18. 10:12 2022. nov. 18. 10:12

Október elején megkezdte a társaság üzemeltetésében működő autóbuszok téli időszakra történő felkészítését a Tüke Busz Zrt - írja sajtóközleményében a busztársaság.

A korábbi évek műszaki-üzemviteli gyakorlata alapján az autóbuszokon az egyes járműtípusra jellemző, előre meghatározott technológiai sorrend szerinti ellenőrzéseket végzik el, és a szükséges alkatrészek, gumiabroncsok cseréjét is végrehajtják.

A téli felkészítés részeként a gumiabroncsok átszerelése a teljes járműállományra kiterjedő gumiabroncs állapot ellenőrzésekkel és profil mélység vizsgálattal kezdődött. 

A társaság tájékoztatása szerint a hajtott tengelyen a havas, csúszós útfelületen a standard (nyári) abroncsoknál jobb tapadást biztosítógumikat használ, melyek közül egyes tipikusan hegyi vonalakon közlekedő autóbuszokra durvább mintázatú abroncsokat kívánfelszerelni.

Tervezetten és ütemezett rendben folyik többek között az autóbuszok levegő-és hűtőrendszerének átvizsgálása, a víz-és olajleválasztó, valamint az akkumulátorok, a fűtőkészülékek, kompresszor töltőképesség, valamint utas-és vezetőtér fűtés ellenőrzése és szükség szerinti javítása.

A téli felkészülés részét képezi az autóbusz pályaudvarok és a műszaki telephely hó-és síkosság-mentesítésre vonatkozó vállalkozási szerződés megkötése, melynek előkészítése a Pécs város síkosság-mentesítését végző önkormányzati társasággal már folyamatban van – zárul a Tüke Busz Zrt. közleménye.

 

 

Forrás: Tüke Busz Zrt.