Forgalmi rend változás Északmegyer városrészben

2023. március 28. 13:47 2023. márc. 28. 13:47

Lakossági kérésre behajtani tilos táblákat helyeztetett ki a pécsi önkormányzat a régi Kertvárosból az Északmegyer dűlőre vezető utcákban a múlt hét folyamán. Az itt lakók ugyanis arra panaszkodtak, hogy a környék vállalatainak dolgozói a csendes lakóövezeteti utcákon keresztül közelítik meg munkahelyeiket, ami különösen műszakváltások idején jelentősen megnövelte a járműforgalmat a szűk utcákban - közölte sajtóközleményében a pécsi önkormányzat.

A tiltás miatt jelenleg az Északmegyer dűlőben alakul ki rendszeresen torlódás a műszakváltások idején, ezért a környék forgalmi rendjének ismételt átalakítását kezdeményezte a pécsi önkormányzat a városi tulajdonú közutakat üzemeltető BIOKOM Nkft-nél. A kialakult helyzet javítása érdekében két intézkedést vezetünk be:

  1. Az egykori benzinkúttól egy hídon át szintén az Északmegyer dűlőre vezető, eddig egyirányú utcát szerdától kétirányúvá tesszük a 3,5 tonna össztömegnél kisebb súlyú járművek (vagyis a személygépkocsik) számára. Ezzel az Északmegyer dűlő – Siklósi úti lámpás csomópont leterheltségét enyhítjük, és segítjük a keleti, északi és déli irányú megközelítés lehetőségét.
  2. Mintegy 300 méternyi út felújítását követően – várhatóan a jövő héttől – kizárólag az érintett vállalatok dolgozóinak célforgalmú használata előtt megnyitjuk a vásártér északi részét oly módon, hogy a vásártér további részeit kerítéssel zárjuk el. Ezzel a nyugati irányú közlekedés lehetőségét növeljük, szintén kizárólag a 3,5 tonna össztömegnél kisebb súlyú járművek (vagyis a személygépkocsik) számára. Fontos, hogy a hatóságok rendszeresen ellenőrizni fogják, hogy az ideiglenes útszakaszt csak az arra jogosultak használják-e.

Mindkét intézkedés célja, hogy a környéken működő, nagy létszámú vállalkozások munkavállalói számára biztosítsuk a minél gördülékenyebb munkába jutást és hazautazást úgy, hogy azzal a lehető legkevésbé zavarják a kertvárosi lakóövezet nyugalmát.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata