Intézményi költségvetés-módosítás, Tüke Busz helyzete - ezekről tárgyalt a pécsi közgyűlés

2020. október 20. 09:34 2020. okt. 20. 09:34

16 napirendi pontot tárgyaltak a pécsi képviselők az október 20-i közgyűlésen, szó volt intézményi költségvetési módosításokról, az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújításáról, orvosi körzethatárokat módosításáról, a Tüke Busz helyzetéről, de az ÖPE fenntartható közösségi közlekedési koncepciója is előkerült, ám azt végül nem szavazták meg.

13:32: Kérdések órája

A szünet után elsőnek Berényi Zoltán tette fel az első kérdését, arról érdeklődött, hogy miért kerül le öt napirendi pont a tárgysorról. Péterffy Attila polgármester elmondta, azért nem kerültek ezek a napirendek a közgyűlés elé, mert nem tartotta eléggé kidolgozottnak az előterjesztéseket, ezért jogkörével élve levette azokat a napirendi sorról. A második kérdése a Pécs-Somogy, Hird és Vasas településrészi testület költségvetését érintette, a polgármester szerint nem tartanak még ott a jövő évi költségvetés tervezésében. Berényi ezt elfogadta, de hozzátette, hogy nem szeretne úgy járni, mint márciusban, mikor az utolsó pillanatban tudta meg, hogy a településrészi testület költségvetését eltörölték. Ruzsa Csaba alpolgármester hozzátette, a jövő hét közepén küldik ki a településrészi testületeknek a jövő évi költségvetéssel kapcsolatos levelet. A harmadik kérdés a civil szervezetekre vonatkozott, arra is megkapta a választ. 

Kővári kérdezve állít

Kővári János az első kérdésében a pécsi óriáskereket ekézte, mert szerinte a természetes kilátópontokkal nem foglalkoznak ennyit. Péterffy válaszolt, az óriáskerék felállítását a vállalkozó kezdeményezte, a terület használatáért fizet az önkormányzatnak, ez egy egyszerű turisztikai lépés. Az ÖPE-s politikus a második kérdésében kitért a vásárcsarnokra, szerinte az új városvezetés egy évig várta a felújítás indulását, ezért két projekt összecsúszott, a csarnokban árusítók hiányolják a konkrétumokat. Hozzátette, egy lakhatással foglalkozó civil szervezetnek is arrogánsan válaszolt a lakáskoncepció kapcsán, nem érti, hol van a beígért párbeszéd. Péterffy szerint nem volt közfelháborodás, mert kevesen voltak a közmeghallgatáson, és arra is kitért, ha az előző városvezetés megkezdte volna időben a vásárcsarnok építését, akkor most nem lenne ez a probléma. Hozzátette, a források kapcsán tényleg vártak egy ideig, mert a kormány pluszforrásról szóló döntését várták, ez nem történt meg záros határidőn belül.

Kővári újabb kérdésében azt állította, hogy a régi cégvezetőket koholt vádakkal mozdították el a helyéről, és máshonnan hoztak vezetőket - ezért úgy látja, hogy Péterffy nem a pécsiek javaslatát veszi figyelembe, nem a pécsiek akaratát. A polgármester visszautalt a párbeszéd felvetésére, elmondása szerint ezért is lett a közmeghallgatás témája az új vásárcsarnok építése. Ezért is kezdtek 9 hónappal hamarabb az átmeneti évről és a költözésről beszélni az árusokkal, de mikor kellett volna, öt évvel ezelőtt? - kérdezte. A cégvezetők mindegyik pécsi, vagy Pécsről elszármazott, Török Ottó pedig nem cégvezető. A művészeti tanács konszenzuson alapulóan fog létrejönni, mint ahogy a ZSÖK új koncepciója is.

Kővári a negyedik kérdésében arról beszélt, hogy egy év alatt semmilyen új fejlesztést sem indított el az új városvezetés, hiába ígérték ezt. Rákérdezett a polgármester gazdasági programjára is. Péterffy válaszul elmondta, szerinte Kővári a politikai vaksága miatt nem lát eredményeket, és például az átvilágítás elindítása is egy eredmény, de ilyen a cégek felmérése is, vagy a költségvetés rendbetétele. Amíg nincs kellő mennyiségű információ, addig nem akarnak nagyot lépni. Csarnoképítéseket is említett, új gazdaságfejlesztési program, Misina-tető fejlesztését is megörökölték, de igyekeznek megvalósíthatóvá tenni - magyarázta. Kővári az ötödik kérdése alatt arról érdeklődött, hogy miért nem válaszol a Pécsi Tudományegyetemnek és a gazdasági kamarának, hiányzik a párbeszéd szerinte. Péterffy szerint Kővári csak zöldségeket mondott, és nem kívánta saját magát fényezni.

Csizmadia Péter Fidesz-frakcióvezető Ruzsa Csabától kérdezte a helyi iparűzési adóbevétel teljesülését. Az alpolgármester szerint összességében teljesült az adóbevételek (idegenforgalmi, iparűzési és egyéb adóbevételek) tekintetében korábban jósolt kétmilliárdos kiesés, de még itt vannak módosítások, október 20-ai adatokkal rendelkezik, de azzal számolnak, hogy a cégektől novemberben még folyhat be adóbevétel. 

Barkóczi Csaba 12 kérdéssel készült, ebből a legtöbb az ispitaaljai városrészre vonatkozik. Több kérdés a Laskó utcai állapotokat taglalta, több más kérdés a Szilágyi Dezső utca problémáit érintette, de előkerült a Tüzér úti volt MiZo-telep ügye is, de a Mártírok útjáról is voltak problémás helyek felsorolva. Barkóczi egyik kérdése a Móricz Zsigmond téri varjakra vonatkozott, a madarak ugyanis állítása szerint zavarják "a környéken parkoló gyalogosokat, autókat". Az Endre utca belső részének leaszfaltozása is felmerült, erről még a nyáron írtunk. A Ferencesek utcai bringahelyzetről is érdeklődött a képviselő, erre válaszul a polgármester elmondta, a közeljövőben részt fog venni egy biciklis rendezvényen, ahol erről lesz szó. Barkóczi utolsó kérdése Bodnár Imre ügyvéd egyik Facebook-kommentjére vonatkozott, és arról érdeklődött, hogy elhatárolódik-e Bodnártól Péterffy. A polgármester azt válaszolta, hogy nem tartja szerencsésnek az ilyen jellegű nyilatkozatoknak, de nem határolódik el, viszont nem örül ezeknek a megnyilvánulásoknak. Péterffy Attila polgármester amúgy felhívta arra a képviselő figyelmét, hogy mivel a közgyűlés előtt pár perccel adta be a kérdéseit, így 15 napon belül írásban fog válaszolni. 

A kérdések után Csizmadia Péter szólalt fel napirend után, aki egy online petícióról beszélt, amit a kormánypárt propagál és a helyi családok megsegítéséről szólna elvileg. A helyi kormánypárt azt javallja, hogy a pécsi bölcsődei ellátás legyen ingyenes; az ingatlanadót is csökkentsék nullára a három- vagy többgyermekes családoknál; a szombati házassági illetéket is töröljék el.

Barkóczi Csaba is felszólalt még, az előző időszak időközi választásait sorolta és azt állította, hogy Mohácson Csorbai Ferenc bitorolta a polgármesteri széket, aki állítása szerint lejáratókampányt folytatott a fideszes jelölt ellen. A megszólalása a továbbiakban is hasonló szellemben folytatódott, majd annak végén - melyet végig füzetből olvasott - még diadalmasan a levegőbe is csapott a fideszes képviselő. Péterffy Attila polgármester elnéző és szánakozó mosollyal nyugtázta a haditettet, majd lezárta a közgyűlést, a testület novemberben ül össze újra.

12:05: Hosszan beszéltek Kővári János fenntarthatósági fejlesztési előterjesztéésről, de végül nem szavazták meg

A szünet után visszatért a közgyűlés, a 14. napirendi ponttal folytatódott az ülés, Kővári János magyarázta el az általa beterjesztett előterjesztést ("Intézkedésekről, Pécs fenntartható közlekedésének fejlesztése érdekében"). A képviselő elmondta, az elmúlt 7 évben mintegy 30 százalékkal nőtt a gépkocsik száma Pécsen, ez várhatóan folytatódni is fog, ami egyre többdugót okoz, és egyre több parkolóhelyre lenne szükség - ezért is terjesztették be a fenntartható közlekedésről szóló dokumentumukat.

Egyik javaslatuk a zöld busz (elektromos buszok) beszerzésének kormányzati program, erre be kellene jelentkeznie a városnak - bár hozzátette, hogy ez elvileg már megtörtént. A második javaslatuk, hogy a pályázaton beszerezhető három busz mellett még legalább 80-90 darab kellene, és kormányzati forrásból úgy értesült, hogy lehet szó nagyobb darabszámról is. Arra is kitért, hogy az elektromos buszok átadásakor a polgármester azt mondta, hogy szívesen lenne e-buszok tesztelési terepe a város, szerinte ezt meg kellene lépni, de más elektromos járművekkel kapcsolatban is.

Arra is kitért, hogy a PTE műszaki karával konkrét programot kellene kialakítani. Szükség lenne a több mint 30 éve dédelgetett belső összekötő utak megépítésére, erre is projektet kellene létrehozni (Tüskésréti út-Északmegyer dűlő nyomvonal, Sport utcai leágazásokkal), valamint P+R parkolókat is ki kell alakítani a nagyobb buszállomások mellett, illetve a történelmi belváros körül. A bicikliutak kialakítását is folytatni kell, ami mellé az e-közbringarendszert is fejleszteni szükséges a politikus szerint.

Kővári János egyetértett Péterffyvel, hogy a sétálóutcákba nem valóak a kerékpárosok, de abban a bringásoknak adott igazat, hogy a párhuzamos utcákban kialakított bicikliutakat biztonságosabbá kell tenni. A sétálóutcákba autók is behajtanak a behajtási időn túl, ezért javasolják, hogy a sétálóutcákra merőleges utcákban legyen biztosította parkolás az áruszállítóknak és a taxisoknak. A képviselő szerint folytatódnia kell a közösségi faültetésnek is - mindegyik programelemhez határidőket is rendeltek. 

Csizmadia Péter szerint nyilván nem lehet egyik évről a másikra véglegesen megoldani a közlekedés problémáit, ennek a végére sosem lehet elérni. Törekedni kell a fenntarthatóságra, ezért kell törekedni az elektromos buszok minél nagyobb számára is - vélekedett a frakcióvezető. A biciklis közlekedés Pécsen nagy kihívás már csak a terepadottságok miatt is, az elmúlt években sokat áldozott erre a város, lassan valamennyi városrész megközelíthető a belváros irányából. A nagy parkolók kialakítását is fontosnak tartotta a politikus, majd körülbelül ugyanazokat ismételte meg, mint amiket Kővári János már elmondott.Csizmadia arra kérte képviselőtársait, hogy fogadja el mindenki az előterjesztést.

Kóbor József arról beszélt, hogy az előterjesztésben olvasható elképzelések rövid és középtávúak, és hozzátette, hogy hálistennek már nem ígérnek benne a pécsieknek villamost. Azt sajnálta, hogy nincs szó az előterjesztésben az intermodális csomópontról, ez is fontos lenne, mint ahogy a helyi, helyközi közlekedés tarifaközösségét is létrehozni. A buszfolyosók kialakításánál figyelembe kell venni a járványhelyzetet is, mert emiatt megnőtt az autóközlekedés, szerinte emiatt például a Hungária utcánál nem időszerű jelenleg a buszfolyosó. A közbringa és a közroller sikeressége kérdéses, mert akik rendszeresen használják a kerékpáros infrastruktúrát, azok azt saját eszközzel teszik meg. Arra is kitért, hogy a bringautak kialakításánál figyelni kell a biztonságra is. 

Ruzsa Csaba alpolgármester arról beszélt, a zöld busz-programnál nyár óta folynak a tárgyalások a kormánnyal, ennél hozzátette, hogy csuklós e-buszok még nincsenek, a városvezetés jelezte, hogy ilyennek szívesen adna terepet a város. Az egyetemmel folyamatos a kapcsolat (plusz a győri egyetemmel is tartják a kapcsolatot, mert hogy a közlekedésmérnöki szak ott van). A Tüskésréti út-Északmegyer dűlő nyomvonali elkerülő út mintegy 10 milliárdos projekt, itt még a közlekedési szakértőkkel is le kell folytatni a vitákat.

Februárban és márciusban már tárgyaltak az uniós szereplőkkel támogatásokról (elvileg lesznek ilyenek), ez is még körvonalazódik. Az e-közbringa kapcsán kétfajta vélemény van, hogy turisztikai a felhasználás, vagy munkahelyi. Nyugaton inkább az utóbbi miatt vannak ezek a rendszerek, itthon inkább az előbbi célból használják. A sétálóutcák védelme, a belváros körüli parkolási területek kialakítása folyamatos, a zöld felületek kialakítása is állandóan folyik. A közösségi közlekedés járvány utáni alakulását kell figyelni, ez is belejátszik abba, hogy milyen pályázatokat adnak be, de az is kérdéses az alpolgármester szerint, hogy egyáltalán hová - kormány vagy EU - nyújtsák be a pályázatokat. Hozzátette, reméli az utóbbira 2021 elején már lesz adekvát válasz. 

Kővári János szerint a belső elkerülő kapcsán érdemes lenne felkeresni a kormányt, hogy a Modern Városok programból fordítsanak erre a célra. Ruzsa Csaba Kővári több felvetésére válaszolt, hogy arégi szakvéleményeket nem lehet figyelembe venni az Európai Fejlesztési Banknál és az Európai Bizottságnál, újakra van szükség, a kormány képviselőivel pedig heti szinten egyeztetnek. Az előterjesztést végül nem fogadta el a közgyűlés. 

A 15. napirendi pontot (Egészségügyi alapellátó házi gyermekorvos részére tulajdonosi hozzájáruló nyilatkozat kiadása) vita nélkül átment a közgyűlésen. Az utolsó napirendi pont a lejárt határidejű határozatokról és egyebekről szól, ennek kapcsán Berényi Zoltán egy választási iroda kapcsán egy alapítványnak fizetendő díjról kérdezett, illetve a művészeti tanács felállításáról is érdeklődött. Az újhelyi alapítvány ügye még okozott némi polémiát a képviselőtestületben, de végül az előterjesztést megszavazták,  a polgármester pedig 10 perc szünetet rendelt el.

10:29: Elnapoltak egy előterjesztést

A 10. napirend a PSN Zrt-vel megkötendő közfeladat-ellátási szerződéséről szól, ezt vita nélkül fogadták el a képviselők. Így járt a 11. napirendi pont is (amely a "Közalapítvány az "Újhegyi Városrészért" Választókörzeti keretből történő támogatása" címet viselte). A 12. napirend a Pécsi Történeti Alapítvány civil keretből történő támogatásáról szól, egymillió forintot adna a város a készülő új kötetre. Bognár Szilvia alpolgármester jónak nevezte az alapítvány munkáját, de jelezte, hogy tartózkodni fog, mert számára nem egyértelmű és átlátható az alapítvány pénzügyi helyzete. Az előterjesztést megszavazta a közgyűlés. 

A 13. napirend (A Nő az Esély Egyesület részére a Pécs, Rákóczi u. 73. sz. alatti helyiség haszonkölcsönbe adása) kapcsán Barkóczi Csaba a cserkész jelmondatot emlegette ("Légy résen!"), mert szerinte az egyesület komlói székhelyű, és az ismert pécsi civilhez, Garzó Gáborhoz tartozik, aki ismert kormányellenes aktivista Barkóczi szerint. Két felszólalásából vett idézettel próbálta azt mutatni, hogy ez a szervezet méltatlan a támogatásra a vezetője miatt, ezért nem fogják támogatni az előterjesztést.

Kóbor József (LMP) arról beszélt, hogy a civil szervezet azokat támogatja, akik nincsenek benne a hivatalos támogatási rendszerben, mert onnan kihullottak. A régi vágyuk volt, hogy legyen egy normális helyük, korábban nem voltak meg a működésüknek a normális keretei, de most meg kell adni nekik a lehetőséget. Kővári János arról beszélt, hogy a városvezetés egy éve ígéri a párbeszédet a civil szervezetekkel, és az új civil támogatási rendszert sem alakították ki. Ez az előterjesztés szerinte a pártok mögötti szervezetek támogatásáról szól, Garzó szerinte DK-aktivista. Hozzátette, ki kell végre alakítani az új civil támogatási rendszert, mert ez nem méltó, ami most van, és a művelődési házakat működtető civil szervezeteket sem támogatják megfelelően. Csizmadia Péter szerint ezt az előterjesztést nem szabad elfogadni, mert nem átlátható a szervezet működése, és a 23 négyzetméteres iroda sem lesz elég nekik a raktározásra. Szerinte inkább egy külvárosi, jól megközelíthető és nagyobb helyiséget kellene adni a szervezetnek, mert inkább ilyenre lenne szükségük.

Bognár Szilvia alpolgármester elmondta, ő nem szokott rákeresni semmilyen civil szervezeti vezető párthovatartozására, és amúgy Garzóék a raktározási problémát megoldották már, és a belvárosban is szükség van egy ilyen irodahelyiségre, ahol szociális alapú adományboltot működtetne a szervezet. Nyögéri Lajos (MSZP) javaslatot tett a napirendi pont elnapolására, hogy megoldást találjanak. Péterffy Attila polgármester támogatta a javaslatot, a közgyűlés elnapolta ezt a napirendet, majd 15 perces technikai szünetet rendelt el.

10:02: A Tüke Busznak nagyon nem tett jót a járványhelyzet

A nyolcadik napirendnél ("Zöld Város Lakossági Pályázat-I. Iparosított technológiával épült lakóépületek energiamegtakarítást eredményező korszerűsítése, felújítása" pályázat megvalósítási határidejének módosítása) Kővári János arról kérdezett, hogy tervben van-e ennek a programnak a folytatása, mert jó lenne. A polgármester válaszul elmondta, gondolkodnak rajta, de egyelőre még nem tesz ígéretet rá. 

A kilencedik napirendi pont a Tüke Buszról szól (erről itt írtunk bővebben), ennek kapcsán Ruzsa Csaba alpolgármester elmondta, nem jók a becslések a jegyárbevételt tekintve az év még hátralévő szakaszára, a jövő év elején a hitelt adó pénzintézettel le kell ülni tárgyalni. Csizmadia Péter már tavasszal is elmondták, hogy a cégre adott idei támogatás kevés, a Tüke Busz alulfinanszírozott. Az idei évre szóló járvány miatti hitelmoratórium most jól jött, de a következő év elején újraindul a törlesztés. A véleménye az a képviselőnek, hogy a járvány miatti félelem azt okozhatja, hogy a Tükénél a bérlet- és jegybevétele el fog maradni a tervezetthez képest, és ez a jövő évre is ki fog hatni. Arra hívta fel a buszos cég és a városvezetés figyelmét, hogy próbáljanak meg valamiféle tartalékot képezni a jövő évre vonatkozóan, és hozzátette, hogy szerinte már most le kell ülni tárgyalni a pénzintézettel.

Ruzsa Csaba alpolgármester válaszul elmondta, a Fidesz tavaly 500 millió forinttal kevesebbet tervezett be a cégnek, mint idén a jelenlegi városvezetés. Arra is kitért, hogy már folynak az egyeztetések a pénzintézettel. A 400 milliós likviditási lyuk az valójában 941 milliós a mínusz a Tüke Busznál mindenféle más okok miatt - magyarázta az alpolgármester, aki ismertette azt is, hogy ha az év végén még drasztikusabbak lesznek a vírusszámok, az még inkább csökkenteni fogja a jegy- és bérleteladás bevételeit. Az előterjesztést megszavazta a közgyűlés.

9:48: Ha minden jól megy, a következő tanévtől már a régi helyén indulhat a tanév az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskolában

Az ötödik napirend "Fenntartói döntés intézményi költségvetési előirányzatok módosításáról" címet viseli, ezt ismertette röviden Péterffy Attila polgármester. Barkóczi Csaba azt javasolta, hogy az óvodáknál és bölcsődéknél megspórolt 30 milliót a vezérigazgatók és más kinevezettek bérének csökkentésével kellene megoldani, tehát azt javasoltta, hogy ezen vezérigazgatók és kinevezettek fizetését - és prémiumát - a 2019-es szintre csökkentsék, mert akkor abból megvan a 30 millió forint. Ruzsa Csaba alpolgármester szerint Barkóczi másik filmet néz, és hozzátette, hogy az óvodai és bölcsődei dolgozók megkapják a kafetériát, ez benne is van az előterjeszésben, fizetéscsökkentésről pedig nincs szó. Barkóczi viszontválaszában ragaszkodott a saját igazához. A módosító indítványát leszavazta a közgyűlés, az előterjesztést elfogadták. 

A hatodik napirendi pont ("Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala részére internet és béreltvonali adatkapcsolat szolgáltatás beszerzése tárgyában induló beszerzési eljáráshoz szükséges fedezet biztosítása") kapcsolatban dr. Lovász István városi jegyző annyit mondott, hogy a folyamatos munka miatt van szükség erre a beszerzési eljárásra. A közgyűlés elfogadta az előterjesztést. 

A hetedik napirend az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújításáról szól (erről hétfőn cikkeztünk), Ruzsa Csaba alpolgármester ismertette röviden az előterjesztést. Csizmadia Péter (Fidesz frakcióvezető) arról érdeklődött, hogy mikorra készül el az iskola és mikortól térhetnek vissza a tanulók és tanárok oda. Péterffy Attila polgármester megadta a szót Csúcs Zoltánnak, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. vezérigazgatójának, aki szerint ha minden a tervek szerint fog haladni, akkor a következő tanévben már a régi helyen kezdhetnek. Berényi Zoltán arra kérdezett rá, hogy ha a vállalkozó áprilisban jelentette be a változásokat, akkor miért most tárgyalják. Csúcs Zoltán válaszul elmondta, hogy az igazságügyi szakértő és a műszaki ellenőr a nyáron fogadta be a változásokról szóló beterjesztést, eztán vizsgálták érdemben a felvetéseket, ezért telt el ennyi idő közben. A közgyűlés elfogadta az előterjesztést. 

9:32: pörög a közgyűlés, az első négy napirendet vita nélkül szavazták meg

A napirendi pontok megszavazása és tárgyalása előtt Berényi Zoltán (ÖPE) három kérdést címzett a polgármesternek, Kővári János (ÖPE-KDNP frakcióvezető) pedig öt kérdéssel készült. Csizmadia Péter (Fidesz frakcióvezető) Ruzsa Csaba alpolgármesterhez címzett kérdést, de Barkóczi Csaba (Fidesz) is kérdezne. A képviselő 12 kérdést tett fel, 11 az ispitaljai városrészre vonatkozik, egyet pedig Bodnár Imre ügyvéddel - aki az átvilágítást végzőcsapatot irányítja - kapcsolatban tenne föl a politikus. Ezeket később teszik fel.

Az első napirend az egészségügyi körzethatárok módosításáról szólt, Péterffy Attila polgármester röviden vázolta a változásokat, és mivel a képviselők nem szóltak hozzá az előterjesztéshez, ezt gyorsan meg is szavazták. A második napirend a pécsi építési szabályzatról, illetve az arról szóló rendelet módosításáról szól. Topán László (Momentum), a városfejlesztési bizottság vezetője röviden vázolta a módosításokat. Vita itt sem volt, így ezt az előterjesztést is megszavazták a képviselők. 

A harmadik napirend a Kisgyermek Szociális Intézmények (KSZI) székhelyváltozásáról és a bölcsődei orvosok létszámának változásáról szól. Bognár Szilvia alpolgármester elmondta, a mostani központban öt fő dolgozik, őket az egyik bölcsőde befogadná, ezért van szükség a székhely változására. A napirend második fele pedig arról szól, hogy a jelenlegi hat bölcsődei gyermekorvos helyett a jövőben csak egy látná el a feladatot. Ezt is vita nélkól fogadta el a közgyűlés. 

A negyedik napirend a kulturális intézmények szervezeti és működési szabályzatának változásáról szól, ehhez Bognár Szilvia alpolgármester hozzátette, a korábbi törvényi változás miatt van szükség a változásra (közalkalmazotti státusz átalakulása), ennek kapcsán 12 munkavállaló fejezi be a munkáját nyugdíjazás vagy családi okok miatt. A kulturális központ új vezetője pedig új vezetői struktúrát szeretne megvalósítani, ezért is van szükség a módosításokra - tette hozzá. P. Horváth Tamás, a kulturális bizottság elnöke annyit mondott, a bizottság megtárgyalta és egyetértett az előterjesztéssel, Bognár László (Fidesz) pedig bejelentette, hogy ők tartózkodni fognak. Az előterjesztést elfogadták.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP