Kérdéses, hogy tudja-e folytatni munkáját a Nevetnikék Alapítvány!

2023. március 8. 11:08 2023. márc. 8. 11:08

Popa Luca, a Nevetnikék Alapítvány marketingese egy sajtóközleményt jutatott el a szerkesztőségünkhöz azzal kapcsolatban, hogy nagy bajban van az az alapítvány, ami 15 éve segíti a pécsi beteg gyermekek gyógyulását. Nagy szükségük van most a város összefogására!

Az utolsó havi pénzüket égetik a Nevetnikékesek!

 

"Képzeljék el, hány gyerek érintett, aki hónapokra ágyhoz van láncolva, és nem lehet biztosítani, hogy a szülő folyamatosan ott legyen mellette. Ilyenkor a jól felkészített önkéntesek babusgatják a csecsemőket, társasoznak, vagy tanítgatják a kiskamaszokat. Beosztják egymás között a napokat, de még kevesen vannak a mindennapos látogatásokhoz. A Nevetnikék további önkénteseket szeretne kiképezni a sokszor érzelmileg megterhelő feladatra.

Másfél éve a Nyár utcai kórház bezárása miatt vesztették el helyüket. Ekkor a közösségi összefogásnak hála tudtak vásárolni, és felújítani egy házat. Közben számos kórtermet, kórházi folyosót, rendelőt kifestettek a régióban. Több száz gyermek a kezelőágyról lemászva egy kincsesládából választhatott magának általuk elkészített játékot. Ez mindannak a 450 önkéntesnek köszönhető, akik segítették az ott dolgozók munkáját.

A ház fenntartása, a megnövekedett létszám, és bővülő eszköztár miatt viszont kiadásaik is megnőttek. Havonta 5 millió forintba kerülnek a programok, így tudnak több száz gyermekhez eljutni. Ezt részben rendszeres támogatókkal, részben adó 1% felajánlásból, részben vállalati támogatásokból és pályázatokból terveznek összegyűjteni. A nehéz helyzetben viszont egyre kevesebb támogatást kaptak, mára egy havi tartalékuk maradt. Adj esélyt a nevetnikékes gyógyulásra. Otthont már adtatok, most adjatok minket a beteg gyerekeknek! - hirdetik.

Havonta egy ezressel már egy foglalkozás hűtőmágnes készítéséhez hozzá lehet járulni. Havi háromezer forinttal egy napi fűtésdíjukat lehet átvállalni. Cégek pedig játékkészítő csapatépítőkön vehetnek részt a műhelyükben. Az anyagi támogatáson túl így a dolgozók is részesévé válnak az ügynek" - zárja közleményét a Nevetnikék Alapítvány.

 

Támogatni a nevetnikek.hu oldalon keresztül lehet

 

Szerző: B.Cs