Mintegy 6500 polgár szavazhat Kertvárosban, a megismételt választáson

2024. szeptember 19. 18:50 2024. szept. 19. 18:50

Mint ismert, Pécsen a 15. választókörzetben megismételt szavazást tartanak, ugyanis a júniusi önkormányzati választáson Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület jelöltje, Fürj Csaba és a Fidesz-KDNP-ÖPE jelöltje, Vörösné Deák Andrea egyaránt 1224 szavazatot gyűjtöttek be. Ebben a választókörzetben az előző szavazáson 3337 érvényes voksot számoltak az urnában, ha viszont minden lakos részt vesz a szavazáson, ez a szám csaknem a duplájára növekedhet. A tét hatalmas.

Az már korábban eldőlt, hogy Vörösné Deák Andrea nem marad a FIDESZ jelöltje ebben a körzetben, a jó elért eredmény ellenére sem, helyette Kővári Jánost jelölték, aki 130 szavazattal kapott ki Siposné Bikali Évától (Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület) a 10. választókerületben.

Az már más kérdés, hogy mennyire bíznak a kertvárosiak abban a jelöltben, aki most úgy tesz, mintha fontosak lennének neki a kertvárosiak, korábban viszont éppen az egyik legnagyobb hangadója volt, hogy kiterjesszék mindenki számára, köztük a kertvárosiak sokaságára az ingatlanadót. Kővári János ezután meg is szavazta a Fidesz-frakcióval egyhangúlag az ingatlanadót. Azt is érdemes megemlíteni, hogy Kővári korábban az ateistákat hazaárulóknak nevezte. Felmerül a kérdés: vajon azok, akik rá voksolnak, elfogadják ezt a hozzáállást, amely egykor az ő pénztárcájukat célozta meg?

 

 

 

Szeptember 22-én, megismételt választásnak óriási tétje van, ugyanis a közgyűlés összetételét is jelentősen befolyásolja, hogy melyik képviselő kerül majd a Városházára. A Melinda Parkot és környékét, a Testvérvárosok terét és környékét, valamint a Nagy Imre út Malomvölgyi út és Keszüi út közötti szakaszát magában foglaló körzetben 4 jelöltre lehet majd szavazni:

FÜRJ CSABA - Péterffy Attila Pécs Jövőjéért Civil Egyesület

HORVÁTH SÁNDOR LÁSZLÓ - Mi Hazánk

KŐVÁRI JÁNOS - FIDESZ-KDNP-ÖPE

KÖRÖMI ATTILA - független

 

KAPCSOLÓDÓ: Nyilvánosságra hozta választási programját Fürj Csaba

 

Fürj Csaba már az előző ciklusban is a terület önkormányzati képviselője volt és ez idő alatt rengeteget konzultált a lakókkal, jól haladtak a fejlesztések. Útfelújítások, parkolók és gyalogátkelőhelyek létesítése, térfigyelő kamerák telepítése, játszóterek bővítése, megújult buszmegállók és új kutyafuttatók is szerepelnek az eddig elért eredmények között, melyeket a lakosokkal közösen alakítottak ki. Fürj Csaba szerint a Melinda-parkot egy igazi gyöngyszemmé sikerült formálni. A képviselő terve, hogy a jövőben is támogassa a városvezetés célkitűzéseit és továbbra is fejlesztéseket hozzon a választókörzetbe a lakossági igényeknek megfelelően.

A tét tehát óriási, nüanszokon múlhat, hogy melyik képviselőé lesz utolsó hely az októberben alakuló úgy közgyűlésben. Erről dönt vasárnap (szeptember 22-én) nagyjából 6500 kertvárosi lakos.