Nyolcszázmillió forintos baranyai fejlesztés a Caadex Kft.-nél

2023. március 28. 14:38 2023. márc. 28. 14:38

Európai uniós támogatással csaknem nyolcszázmillió forint értékben hajtott végre fejlesztést a magyar családi tulajdonban lévő mindszentgodisai Caadex Kft.

A bádogos és acélipari termékek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó cég Komlón és Mindszentgodisán rendelkezik üzemcsarnokkal. A társaság az elmúlt években az automatizációt és a robotizációt helyezte fejlesztési stratégiájának középpontjába. A fejlesztés során egyebek mellett  saját fejlesztésű építőipari állvány gyártásához szükséges gépeket és szerszámokat, továbbá az Ipar 4.0 megoldások alkalmazását biztosító hardvereszközöket szerzett be - írták a közleményben.
    

A gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) mintegy négyszázmillió forintos vissza nem térítendő  támogatásával megvalósuló, vállalkozásfejlesztési tanácsadást is magában foglaló fejlesztés eredményeként a vállalat eszközellátottsága, termelékenysége, exportképessége javult, fejlődése biztosítottá vált - jelezték a kommünikében.
    

Szanyi Gábor, a Caadex Kft. ügyvezetője idei kilátásokról elmondta: vevőik száma jelenleg ugyan elmarad a várttól, de esélyt látnak arra, hogy a kiesést új partnerek kiszolgálásával  pótolják. Az előttük álló időszakban legfontosabb céljuk, hogy csökkentsék a vállalat nem megújuló forrásból származó energiafelhasználását, és növeljék az automatizáltsági szintet.
    

Az ügyvezető tájékoztatása szerint a Caadex termékeinek felerészét külföldön értékesít. A cég 2022-ben 4,966 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 562 millió forint adózott eredményt ért el, míg 2021-ben 4,281 milliárd forintos bevételt és 490 millió forint profitot szerzett. A társaság jelenleg 77 embernek ad munkát.