Pestről importál fake newst a pécsi Fidesz

2019. október 7. 19:19 2019. okt. 7. 19:19

Nem csak polgármesterjelöltet, de a budafoki vízilabdázó ellenzéki ellenfelét karaktergyilkoló embert is a fővárosból importált a Fidesz Pécsre. Péterffy-t ekézik, miközben a nagyreményű Zöld főváros projektet részben az ő erőművi tevékenységére alapozzák. Az ellenzéki polgármesterjelölt igen tömören reagált.

Aki azt várta, a pécsi jobboldal céllövöldés egypálcás kampánya, miszerint a Mindenki Pécsért polgármesterjelöltje kiirtotta a mecseki fákat, megváltozik a választások hetére, keservesen csalódott. A Fidesznek 2019-ben Pécsett ez az egy kalapács jutott, és ütnék is vele a szöget, csak nem találják el.

Beleállt az erdőégetőzésbe a Civilek a Mecsekért Mozgalom, aminek véletlenül ugyanaz az ember rendelt plakátokat ugyanannál a nyomdánál, mint a Fidelitas aktuális mocskának. A Fidesz ifjúsági csodacsapata táblát állított a nem létező Péterffy-irtások emlékére, ám már a tábla is csak emlék. Az erdő meg hirtelen visszanőtt a Mecsekben, elmúlt, mint a gyíkká változtatás a Gyalog galoppban.

Ám ha nincs másod, csak ez a dugós puska, ezt kell pufogtatnod. Ennek fényében legutóbb már az óbuda-békásmegyeri polgármestert hozatták le Pécsre, hogy ő sírja el: ha nem hoznak változtatási tilalmat, Péterffy olyan erőművet épít oda, amiben már nem csak a Mecsek meg a Pilis ég el, aztán az Amazonas bozótja, de Julcsi néni szájából is ki kell csavarni a fogpiszkálót, hogy befűtsék, miután Péterffy kivágatta, mit kivágatta, lerágta az összes hozzáférhető erdőt. Szerencsére a Fidesz résen volt. A tutuló blöffvonatra az ellenzéki sajtót nyilván nem hívták meg.

A kiemelkedő sajtóesemény szomszédságában álló városházán a szerdai közgyűlésen tárgyalják azt a pályázati anyagot, amelytől az Európa zöld fővárosa címet reméli elnyerni Pécs. Ambiciózus terv, mert sok helyet nyilván nem foglal el „A pécsi Fidesz és rendkívül zöld, de annál is függetlenebb civil társzervezeteinek dicsőséges küzdelme a Pécs mellé tervezett atomtemető és a Pécs alá fúrandó uránbánya megakadályozására, valamint a lakosság pontos tájékoztatása ugyanebben az ügyben” című fejezet. Azt viszont több helyen is ecsetelik, hogy micsoda zöld fordulat volt a város életében a hőerőmű átállása nagyrészt biomassza-üzemre, ami vitán felül Péterffy Attila akkori vezérigazgató érdeme.

Miközben a város főterén tombol a Fidesz skizofréniája, Péterffy Attila a tőle megszokott higgadt tömörséggel válaszolt a hazugságdarálóból kipottyanó újabb darabkákra, amit Facebook-oldalán olvashatsz el:

 

Szerző: Barabás Béla

 

Forrás: Pécsi STOP