A DEAC-tól is kikapott a PVSK-VEOLIA

2020. november 15. 11:31 2020. nov. 15. 11:31

Rendesen megtépázta a járvány a férfi NB I-es kosárlabda bajnokságot. A PVSK-VEOLIA szombat este a DEAC-cal találkozott, mely a bajnokság sorsolása szerint a 11. forduló meccse lett volna, a valóságban viszont a pécsiek csak a negyedik alkalommal léptek pályára. Budimirék egy győzelemmel és két vereséggel a tarsolyukban léptek pályára, de nem sikerül a mérleg javítása a zárt kapus találkozón.

Két rutinos játékosról, Veljkon Budimir és Ruják Andrásról beszélt a PVSK-VEOLIA vezetőedzője, Dragan Alekszics a DEAC elleni NB I-es férfi kosárlabdamérkőzés előtt. Ők a húzó emberek, nekik kell vinni a csapatot. Ruják az előző mérkőzésen nagyot is játszott Székesfehérváron 22 pontjával, 5 lepattanójával a mérkőzés legjobbja volt. Hasonló teljesítményt várt a tréner a szombat esti mérkőzésen is a Lauber Dezsős sportcsarnokban.

Az első két negyedben pécsi oldalon Funderburk dobálja a pontokat, zsákolásból is sikeres. A másik oldalon Drenovac jó százalékkal dobott. A kispadról érkező Molnár Dániel két távoli dobással szoros eredményre alakította a mérkőzés állását, 20 perc után 47-50-et mutatott az eredményjelző.

A hosszú szünet után a 22. percben Budimir közelijével fordult az eredmény, 53-52. Az öröm nem sokáig tartott, Tóth lepattanót szerzett, majd pontot ért a dobása, 58-59 a 24. percben.

Fej-fej mellett a két csapat. A 32. percben Demeter kétpontosával ismét fordul az állás, 78-76. Az első profi kosaras évét kezdő amerikai Mike Lewis nem kezdett, de pályára lépést követően közelről és távolról is gyűjtötte a kosarakat, 82-81 a 34. percben. Megmutatta, hogy az amerikai bajnokságban mit tanult.

Egy Funderburk-triplával 85-85, majd egy Moody-triplával 85-88-re módosult az eredmény a 35. percben. A PVSK kosarasa, Brkic begyűjtötte ötödik hibáját, 15 perc játékidővel számára befejeződött a mérkőzés.

A záró negyed végjátékában a PVSK védekezése tovább hibázott. A vendégek 10-0-lal zárták a játékrészt, és 102-91 re megnyerték a mérkőzést.

PVSK-VEOLIA- DEAC: 91-102 (19-27, 28-23, 22-26, 22-26)

A találkozó után Ruják András elmondta, hogy a védekezésük nem állt össze. A vereség egyik okaként azt is megnevezte, hogy a felkészülési időszak alatt kevés mérkőzést játszottak, azt a keveset is a PVSK második csapatával. Javítani csak több mérkőzés alatt lehet – fogalmazott.

Szerző: Szabó Ferenc

(CÍmlapkép: Facebook/PVSK-VEOLIA)

Forrás: Pécsi STOP