A női kosárlabda-bajnokság alsóházi zárómérkőzését a PINKK nyerte

2021. április 25. 10:49 2021. ápr. 25. 10:49

Szombaton került sor a 2020/2021-es évad utolsó alsóházi rájátszás mérkőzésére. A PINKK Pécsi 424 fogadta a ZTE NKK csapatát a kozármislenyi sportcsarnokban. Az már korábban eldőlt, hogy a PINKK a 11. míg a ZTE a 12. helyen zár. A szombat esti találkozó eredménye már a második negyedben eldőlt a Pécs javára, negyven percet 85-63 zárták.

A PINKK és a ZTE legutóbb április 3-án találkozott. Azon a zalaegerszegi találkozón a baranyai gárda 71-60-as sikert aratott Leslie Vorpahl 19 és Dragana Zubac 18 pontjával. A harmadik negyed hajrájától 50-50 után került előnybe a PINKK, melynek több szerzett és kevesebb eladott labdája volt és könnyen nyerte a találkozót.  A szombat esti mérkőzésen a PINKK csapatában nem lépett pályára az amerikai idegenlégiós, Leslie.  Nem így a vendég gárdánál, ahol mind két idegenlégiósuk eljött Baranya megyébe. Dzombeta Boszniából és Tuchscherer Kanadából még versenyben volt a ZTE csaptában. A délszláv irányító már az első negyedtől megmutatta, hogy Ö a vendéggárda legeredményesebb játékosa. A pécsieknél Demeter Nóra a 4-es posztról indította a csapata számára a pontok gyártását. Az ötven százalékot meghaladó dobó teljesítményével csapata legjobbja volt. A 17 éves Temes Boróka is lehetőséget kapott, sikeres dobás is került a neve mellé.  A záró negyedben a 19 éves Borbás Panni is kapott lehetőséget. Edzőjétől 10 percet kapott és 10 pontot gyűjtött. A PINKK az első három negyedben uralta a játékot. A harmadik negyedben elért 20 pontos különbség (29-9) megmutatta, hogy egy fiatal tehetséges gárda játszik együtt. A vendéglátók lepattanó szerzésben bravúrosan gyűjtötték a labdákat. A PINKK 47, a ZTE 24-et szedett le. Hazai oldalon Kovács Kitti összteljesítménye volt a legjobb. A vendégeknél Dzombeta gyűjtötte a legtöbb VAL pontot.

A mérkőzést végig irányító PINKK Pécs 424 megérdemelten nyert, 85-63-ra a ZTE ellen.

A pécsiek számára kevésbé jó hír, hogy Kaposváron bajnoki mérkőzésen a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapat 91-68 arányban verességet szenvedett.

Szerző: Szabó Ferenc