A PEAC hozta a kötelezőt a BEAC ellen

2021. február 18. 10:50 2021. feb. 18. 10:50

A PEAC-Pécs vasárnap a bajnoki címre is esélyes Szekszárddal játszott a Lauber Dezső sportcsarnokban. Kiss Virágék nagy megizzasztották a szomszéd megye kosarasait. A három pontos veresség a sikeres védekezésnek volt köszönhető. Szerda este a BEAC ellen izzadás mentes mérkőzésen kell nyerni a PEAC-Pécs csapatának.


Kihagyott közeli, blokk, lepattanó, kihagyott három pontos, fault, így kezdődött a ELTE-BEAC-UJBUDA PEAC-Pécs NB I-es bajnoki női kosárlabda mérkőzés Budapesten. A 3. percben már cserélt a pécs mestere, Csirke Ferenc. A zárt kapus mérkőzésen a 3. perc végén láthattunk egy triplát. Boros Júlia távolija esett a zsákba. 3-0. Kiss és Kaposi dobásai a fordítást jelentették 3-6. Az első idegenlégiós a pécsi oldalon Dudasova az 5. percbe talált a zsákba, 7-8. Első cserét  Balog Judit a hazaiak mestere a 8. perc végén hajtotta végre, amikor Czank helyére Szabó érkezett. Az első negyed Dudasova sikeres büntetőivel fejeződött be, 13-18.

 

A folytatásba bele húzott a BEAC. Boros és Smith nem hibázott, egymás után eredményes találatokat értek el, 26-23 a 15. percben. Kiss Virág több hete remek formában volt.  A szerda esti mérkőzésen büntetőket és közeli dobásokat egymás után hibázta el. Az amerikai 3-4-es poszton játszó Smith 17 perc alatt 15 pontnál tart. Eredmény: 34-30. Mozgásban a pécsi kispad. Folyamatos cserék történtek, ám a BEAC magakadályozza a pécsi támadásokat és hibára készteti a pécsi egyetemistákat, 40-30 a 19. percben. Pályán maradt Mérész Beatrix és sikeresek a dobásaik, 20 perc játékidő után, 42-32 az eredményjelzőn.

A budapesti egyetemisták nem engedik kezűkből a vezetést, az amerikai idegenlégiós dobásait ritkán tudták megakadályozni a pécsiek. Kiss Virág a szünetben eligazítást kaphatott, mert elkezdte szórni a pontokat, 27 perc alatt a PEAC legeredményesebb játékosa, pontszerzésben és lepattanó gyűjtésben egyaránt. Három negyed után 59-48.

A záró negyedben a pont gyűjtést Dudasova kezdte, a de a vendéglátók is válaszoltak. A 32. percben Sarok Niki a második tripláját is bedobta és 61-57 a 34. percben. A 36. percbe vezet a PEAC-Pécs, Dudasova triplájával, 61-62. Wentzel Nóra közeli dobásainak jelentős része a kosárba esett és, 61-67 a 38. percben. Újabb Nóra pont 61-69. A végjátékra a PEAC védekezése a megszokottra össze ált, 10 perc alatt 5 pont került a jegyzőkönyvbe. A második negyedben, amiben 29 pontot dobtak a vendéglátók, várhatóan kiértékeli a pécsiek és megtalálják a hibák okát. A papírforma eredmény BEAC-PEAC között 64-71,

Szerző: Szabó Ferenc