A PEAC-PÉCS játékosa maradt Wentzel Nóra

2021. április 4. 20:14 2021. ápr. 4. 20:14

A PEAC-PÉCS NB I-es női kosárlabda csapat szakmai vezetésével, Csirke Ferenccel és Szentendrei Áronnal már egy éve együtt dolgozik a csapat és az ügyvezetés. Elmúlt héten Kiss Virággal írtak alá együttműködési megállapodást, a húsvét előtti napon pedig Wentzel Nórával is sikerült aláírni a szerződést.

A napokban került írták alá azt a szerződést, melynek értelmében a Rátgéber Kosárlabda Akadémia neveltje, Wentzel Nóra újabb egy évre elkötelezte magát PEAC-Pécs csapatához.

Korosztályának egyik legjobbja és a felnőtt mezőnyben is a fiatal, U20-as játékosok közül ő volt a legeredményesebb az alapszakasz során 11,6-os pontátlagával.

Nórinak októberi kézsérülése miatt néhány hetet ki kellett hagynia, ám ezzel együtt is a PEAC-PÉCS második legeredményesebb játékosa, Kiss Virág mögött. A lehetőséget és a bizalmat maximálisan megkapta edzőitől, átlagosan Nóri töltötte a legtöbb időt a pályán az alapszakaszban, mérkőzésenként 32 percet.

A Magyar Kupa nyolcas döntőjében Wentzel Nórának szintén remek mutatói voltak (33,7 perc, 14,3 pont, 5,7 lepattanó, 3,3 gólpassz). A sport mellett a tanulás is fontos a Rátgéber Kosárlabda Akadémiáról kikerülő sportolóknak, Wentzel Nóri a Pécsi Tudományegyetem hallgatója sport és rekreáció szervezés szakon.

 - Nagyon örülök, hogy a hatodik szezonomat is Pécsen tölthetem. Úgy érzem, hogy a fejlődésem szempontjából a lehető legjobb helyen vagyok. Nagyon nehéz és küzdelmes szezonon leszünk túl, ami összekovácsolta a csapatot. Remélem, hogy a következő bajnoki évben még jobb teljesítményt tudunk nyújtani és nagyon szeretném, ha nézők előtt tudnánk játszani – nyilatkozta Wentzel Nóra annak kapcsán, hogy továbbra is Pécsett folytatja a pályafutását - mondta a szerződés aláírása után Nóri a 2-3 as poszton játszó 20 éves játékos. 

Szerző: Szabó Ferenc