A PMFC továbbra is őrzi veretlenségét

2022. november 7. 15:43 2022. nov. 7. 15:43

Mindhárom baranyai NB II-es labdarúgó csapat vasárnap délután lépett pályára. A PMFC Kazincbarcikáról hozott el egy pontot, a Szentlőrinc otthonában bukta el a Soroksár elleni találkozót. A Kozármisleny szintén otthonában játszott, ahonnan a Csákvár vitte el a három pontot.

A tabellát vezető PMFC, a Kolorcity Kazincbarcika SC otthonába látogatott a Merkantil Bank Liga 15. fordulójában. A Borsod megyei együttes ellen a sporttörténetet lapozva csupán a 3. bajnoki találkozót játszották a pécsi fiúk. Legutóbb a 2020/21-es szezonban mérkőztek meg az őszi találkozón 1-0-ra, míg tavasszal hazai pályán 4-2-re nyert a piros-fekete gárda.

A 2022-2023 évi bajnokságban az 52. percben jobb oldali beadás a hazai kapunál. Harsányi István az ötös közeléből talált be a Kazincbarcika kapujába, 0-1. A 68. percben Ádám hosszan adott a pécsi kapu felé, Pálinkás tovább fejelte. A pécsi Katona Levente rosszul ért a labdához és a saját kapujában kötött ki a labda, öngól, 1-1.

Az egyenlítő találatot követően mindkét együttes próbálkozott még újabb gólt szerezni, nem sikerült. El is durvult a játék, melynek következtében többször is villant a sárga lapos figyelmeztetés. A második félidő finisében hét alkalommal. A győztes gólt végül egyik együttesnek sem sikerült megszerezni, mert vagy a védők léptek jól közbe, vagy a kapusok hárítottak. A döntetlennek köszönhetően a PMFC továbbra is veretlen.

Varga Attila. a Kazincbarcika vezetőedzője:- a harmadik mérkőzésünk volt, amin jól játszottunk. Nagyon sok helyzetet kihagytunk. Brusztos mérkőzés volt. A PMFC nem véletlenül vezeti a tabellát, gratulálok a pécsieknek.

 

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője: - nagyon készültünk a mérkőzésre. Tudtuk, hogy kemény csata lesz. Labdarúgásból kevés volt. Szereztünk egy gólt, abban bíztunk, hogy megtudjuk őrizni a vezetést. Megyünk tovább a megkezdett úton.

 

Az NB II-es bajnokságban két húsz pontos csapat találkozott Szentlőrincen. A baranyai kis városba, a Soroksár érkezett és 2-0-s győzelemmel utazott haza Budapestre.

Kozármislenybe a Csákvár látogatott az NB II-es labdarúgó bajnokságban. A vendégek begyűjtötték a három pontot és 3-1-es győzelemmel utaztak haza.

 

Az NB III. Középcsoportjában játszó PEAC a MTK II. csapatához látogatott, ahol 1-1-es eredménnyel zárták a 90-ven percet.

 

Szerző: Szabó Ferenc