A PTE sportolói sárkányhajóversenyre utaznak nyáron Amerikába

2022. július 8. 08:56 2022. júl. 8. 08:56

A PTE sportolói két nagy, nemzetközi eseményen is képviselik hazánkat a nyár folyamán. Az Európai Egyetemek Sporttalálkozóját Lengyelországban, míg a sárkányhajó világbajnokságot az Egyesült Államokban rendezik, PTE-s részvétellel. Az elutazás előtt ünnepélyes csapatgyűlést tartottak a csapattagok számára a PTE Sportirodája szervezésében a hét közepén

A Szenátusi teremben megtartott eseményen először  dr. Miseta Attila rektor szólalt meg.  

- Nagyon büszke vagyok arra, hogy a PTE az egyik legsportosabb egyetem Magyarországon, majd hozzá tette, hogy biztos  abban is, hogy bár a részvétel a fontos, törekedni fognak a hallgatok, munkatársak,  minél jobb eredmények elérésére.

A rektor után Hoffbauer Márk, a PEAC ügyvezető igazgatója nosztalgikus visszaemlékezéssel folytatta a beszédet. Felidézte a Rektori Kabinet épületének történetét: „Talán kevesen tudják, hogy mennyire kultikus hely ez az épület a pécsi sport és a PEAC történetében. Az 1930-as években, amikor ez az épület a Szent Mór Kollégium volt, ezen az udvaron állt az atlétikapálya, ahol Bodosi Mihály nem hivatalos világrekordot ugrott. Kiemelte a felkészülés fontosságát is az igazgató, és bíztatta az összegyűlt sportolókat, akik a judo, sakk, tollaslabda, asztalitenisz és sárkányhajó sportágakban képviselik a PTE-t külföldön.

 

dr. Betlehem József rektorhelyettes, aki PTE Sport és Parasport Bizottságának elnöke is, ünnepi beszédében felhívta a jelenlévők figyelmét, hogy az egyetem láthatóságát növelő sporteredmények mögött komoly szervezés és teljesítmény áll. Megköszönte a sportolók, felkészítőik munkáját, valamint a PTE Sportiroda és a PEAC sportszervezői tevékenységét egyaránt. Hangsúlyozta, hogy a teljesítmény mögött egy olyan fajta szervező erő is lakozik, ami mások számára is nyilvánvalóvá teszi azt, hogy a sport egy közösséget tud kovácsolni. Itt egy nagyon komoly közösség van, együtt dolgoznak, egy közös cél érdekében, és öregbítik a Pécsi Tudományegyetem hírnevét.