Amatőr lövészversenyen próbálhatták ki tudásukat a pécsiek

2020. november 9. 15:36 2020. nov. 9. 15:36

A hagyományokhoz híven idén is megrendezte amatőr lövészversenyét vasárnap a PSN Zrt., melyre a koronavírus-járvány ellenére is, a megszokott létszámhoz közel, mintegy félszázan neveztek.

A lőtér bejáratánál ketten figyelték a belépőket. Ottjártunkkor mindenki maszkot viselt, és homlokon lázmérést végeztek. A nevezőket a verseny napján, november 8-án, vasárnap, 9 és 10 óra között várták a megmérettetés helyszínén, a felújított Városi Lőtéren, a Nyírfa utca 34. szám alatt. A résztvevők ingyen mérkőzhettek.

Fotó: Szabó Ferenc

A versenyszámban légpuskával kellett 10 méter távolságból 20 lövést leadni. A legjobb eredményt elérő női és férfi versenyzőknek kupa volt a jutalma, a lőlapját pedig minden résztvevő megtarthatta emlékbe. Mindemellett valamennyi induló sorsoláson vett részt, amelyen értékes ajándékokat lehetett nyerni - tudtuk meg Herbai Jánostól a létesítmény vezetőjétől, a Baranya Megyei Sportlövő Szövetség főtitkárától.

Fotó: Szabó Ferenc

Hozzátette, hogy ajándék nélkül senki nem távozott. Azt is elmondta, hogy a vasárnapi verseny már a kilencedik alkalom a lőtér történetében. 2021-ben egy nagyobb rendezvényen szeretnék a 10. amatőr versenyt ünnepelni.

Fotó: Szabó Ferenc

A horvát ősökkel rendelkező Taragyia Tomiszláv és unokatestvére, Taragyia Damir elmondták, először vettek részt a megmérettetésen. Eddig lőtéren nem jártak, otthonukban, családi házban papírra szoktak légpuskával lőni. Azért neveztek, mert kíváncsiak voltak, mire képesek egy modern pályán. Azt a két rokon egyezően elmondta, hogy az elkövetkező időkben rendszeresen fognak lőtérre járni.

Fotó: Szabó Ferenc

Herbai János elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt március 16-tól két hónapig zárva volt a lőtér. Bizakodó, hogy a második hullám már nem így lesz. Ha versenyeket nem is, de edzéseket tarthatnak. A legközelebbi pécsi versenyt márciusra tervezik. Addig Szűcs Csilla, Varga Zoli és a többi versenyző a Nyírfa utcában edz. Hozzátette, hogy közel egy hónap múlva Szombathelyen lesz versenyük.

Fotó: Szabó Ferenc

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Pécsi STOP/Szabó Ferenc)

 

Forrás: Pécsi STOP