Átugrotta az első akadályt a PMFC labdarúgócsapata

2021. április 20. 14:51 2021. ápr. 20. 14:51

Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága elfogadta a jövő évi NB I-re beadott licenckérelmét a PMFC labdarúgócsapatának. Ezzel megadta a zöld jelzést a másodosztályban való folytatásra, illetve feljutás esetén az élvonalban való indulásra.

A klub minden kritériumnak megfelelt, így első körben megkapta az NB I. és NB II. 2021/2022-es szezonjára vonatkozó licencet. Április 19-én a Magyar Labdarúgó Szövetség Elsőfokú Licencadó Bizottsága a szükséges dokumentumokat megvizsgálta és arra a következtetésre jutott, hogy minden előírásnak megfeleltek, így megítélte a licencet a következő évadra klub számára. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Az MLSZ illetékes bizottságának döntéséről Győri Jánossal a PMFC ügyvezetőjével beszélgettünk.

A bajnokság befejezése után minden együttes licence lejár és meg kellett újítania. A PMFC februárba adta be a több kötetnyi  irományt. Az iratok összeállítása bonyolult volt, mert az egyesületek többsége Kft., a piros-fekete csapat pedig Zrt.-ként működik a PSN Zrt. kebelén belül. Győri hangsúlyozta, hogy a PSN Zrt. mindenben segítőkész volt. Az anyag tartalmi összeállítása számára már rutin feladat volt, mert több éve készíti a kérelmet. Az mindenki számára öröm volt, hogy legutóbb NB I-re 6-7 éve adtak be hasonló kérelmet. Az ügyvezető hangsúlyozta, hogy az MLSZ határozata nem azt jelenti, hogy a Stadion utcában lehet NB I-es bajnoki mérkőzést játszani. A szezon vége után legelőször nevezni kell, majd engedélyt kérni, hogy a napjainkban megszokott hazai pályán játszhassa bajnoki mérkőzéseit a csapat. Jelenleg több feltétel nincs meg. Feltételezhető, hogy továbbra is rendkívüli engedélyt ad ki az MLSZ illetékes bizottsága a mérkőzések lejátszására. Például továbbra is eltekinthetnek a nézőtéri fedett lelátótól. Pálya alatti fűtéstől. Jelentős indoka a Pécsnek hogy látható közelségbe került az új stadion építése. Győri azt is elmondta, hogy már nem szeretnének a Stadion utcai létesítményre jelentős összegeket költeni, inkább majd az újra.

A PMFC legutóbbi bajnoki mérkőzését otthon a Szeged ellen játszotta. A 90 perc alatt  nagy szántást végeztek a stoplis cipők. Az ügyvezetőtől azt is megkérdeztük, hogy sikerült a helyreállítás?

- Szerencsések vagyunk, a régi gyep öngyógyító. Itt nem olyan fű van, amit 2-3 évente szükséges cserélni. A "tájsebeket" a pályamunkások is tudják javítani. Az lenne jó ha már szurkolókat fogadhatnánk a lelátón. Akkor zártak, amikor az NB I. és az NB II. nézőiátlagunk mérkőzésenként az 1- 8 között volt általában. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Szentlőrinc labdarúgó csapata is az NB II-ben megkapta a szükséges licenszet.

 

- Büszkeséggel tölt el, hogy első körben megkaptuk a jövő évi NB II-es licencet, nagy dolog ez klubunk, és a szentlőrinciek számára egyaránt, szeretném ezúton is megköszönni kollégáim áldozatos munkáját Továbbá örömmel számolhatok be arról, hogy az elmúlt kilenc hónap infrastrukturális beruházásainak eredményeképpen a Szentlőrinci Stadion immár megfelel a másodosztályú követelményeknek, így a jövőben - ha a vírushelyzet engedi - nézők előtt is hazai pályán játszhatjuk a bajnoki mérkőzéseket. – nyilatkozta klub ügyvezető-klubmenedzsere, Pichler Gábor a csapat internetes honlapján.

 

Szerző: Szabó Ferenc