Az utolsó percekben győzött a PMFC Szolnokon

2020. október 19. 09:20 2020. okt. 19. 09:20

Szolnokon játszott bajnokit a PMFC vasárnap este, ahol az utolsó pillanatokban sikerült kivívni a győzelmet.

A PMFC annak ellenére vállalta be a meccset, hogy a napokban kiderült, négy játékosuk és négy stábtag koronavírusos lett. Vas László vezetőedző a meccset megelőzően azt mondta, nem kérnek halasztást, egységes a keret.

Rögtön a meccs elején gazdára talált három sárga, Futó Zsombor, a PMFC játékos kapta az elsőt, majd Berdó Péter is begyűjtött egyet a másik oldalon. A harmadik lapot a 14. percben Tajti Balázsnak kellett felmutatni, Tölgyesit vágta fel.

A 27. percben a Szolnok kapujánál Rácz László került helyzetbe, a 12 méteres fejesét azonban védte a hazai hálóőr. A 28. percben a pécsi, a 33. percben a szolnoki kapus kapott munkát, mindketten hárították a kapura leselkedő veszélyt.

Szünetben mindkét csapat cserélt, a PMFC elől, a Szolnok középpályán váltott játékosokat. A cserék a vendégeket rázták fel, közelről és távolról egyaránt lövöldöztek a Tisza-parti gárda kapujára.

A 69. perctől a 82. percig négy új játékos, kettő hazai és kettő vendég érkezett a pályára. Szemlátomást mindkét csapat kezdett belenyugodni a gól nélküli döntetlenbe, de végül csak megrezdült a háló.

A 88. percben szöglethez jutott a Pécs. A labda Preklet Csaba fejére érkezett, aki öt méterről a kapu közepébe bólintott. A bíró öt percet hosszabbított, melyet végigtámadott a Szolnok, de a piros-fekete hátvédsor és a Helesfay állta a sarat. A PMFC a sikerrel a bajnoki tabella élcsoportjába ugrott. A mérleg egy hét múlva tovább javulhat hazai pályán a Gyirmót ellen.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Facebook/PMFC)

Forrás: Pécsi STOP