Elmaradt a meglepetés a PEAC-PÉCS női kosár mérkőzésen

2021. február 14. 10:21 2021. feb. 14. 10:21

Elmaradt a meglepetés szombat este Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban. A három hetes szünet után folytatódó női kosárlabda bajnokságban a PEAC-Pécs verességet szenvedett a bajnoki címre is esélyes Szekszárd csapatától. A harmadik negyedben dőlt el a csata a vendégek számára.

Az Európa Bajnoki selejtező sorozat illetve a korosztályos válogatottak összetartása miatt a pécsi vezetőedző kevesebb játékossal tudott készülni a szomszédvári rangadóra. A játékosok csak pár napja érkeztek vissza a PEAC-hoz.

A pécsi együttes a 2020-2021 évi szezont Szekszárdon kezdte októberben. Az első félidőt döntetlennel zárták Wentzel Nóráék. A folytatásban a hosszabb kispaddal rendelkező PEAC alul maradt 11 ponttal. Andusic volt a mérkőzés első pontszerzője, Goree azonnal válaszolt 2-2. A folytatásban Szűcs Réka dobott két távolit. Az első 10 percet 20-14 es hazai sikerrel fejezték be a lányok.

A második negyed eleje a védekezésről szólt. Sokáig pontot nem láttunk, majd hazai oldalon Kiss Virág, a vendégeknél Mccall Erica pontjaival 29-25-re zárták az első félidőt és mentek a csapatok a hosszú szünetre.

A pihenő utáni 3. negyedben Goree dobott triplát, Szűcs Réka válaszolt, Studer is feliratkozott a pontszerzők közé, és 30 perc játék után 36-43 a mérkőzés állása. A PEAC a 3. negyedben nem tudott mit kezdeni a Szekszárd védekezésével. Amikor a pécsi lányok kosárra dobtak a szerencse sem volt velük. A labda rendszeresen kipörgött a kosár pereméről.

A 4. negyedben Andusic és Kiss Virág többször talált a zsákba és az első negyed után a negyediket is a PEAC nyerte. A találkozót 51-54 Studer Ágiék nyerték meg.

 

A mérkőzés után Csirke Ferenc a PEAC-Pécs vezetőedzője értékelésében elmondta, hogy a Szekszárd védekezését még modellezni sem lehet, annyira egyedi és változatos. A mérkőzést a harmadik negyedben veszítették el, amikor több labdát is eladtak. Az a következő mérkőzésekre kedvező lehet, hogy 51-36-ról felálltunk és 51-51 volt az eredmény, A mester védekezéshez gratulált a játékosainak, a támadásról azt mondta ott még csiszolódniuk kell.

 

A Szekszárd vezetőedzője Zsejko Djokics is értékelt: nem játszottunk szép kosárlabdát. Korán gondoltuk, hogy vége a mérkőzésnek, de volt erőnk a magunk javára fordítani a mérkőzést. Vannak hiányzok, ezért volt, hogy egyes esetekre rosszul reagáltunk. 

Sarok Nikiék kevés pihenőt kapnak a nagy iramú mérkőzés után. Szerdán utaznak Budapestre az ELTE-BEAC ÚJBUDA otthonába, majd egy hét múlva pécsi rangadó. A PINKK-Pécs-424 lesz az ellenfél. Azt követően három napra Magyar Kupában a Cegléd ellen próbálják meg a tovább jutást Kiss Virágék.  

Szerző: Szabó Ferenc