Feljebb lépésre készül az új bajnokságban a Kozármisleny labdarúgócsapata

2021. június 25. 19:16 2021. jún. 25. 19:16

Kozármisleny NB III-as labdarúgócsapatához rutinos edző, Aczél Zoltán érkezett. Az új tréner több NB I-es csapatban, közte a PMFC-ben is megfordult. Két alkalommal tagja volt a magyar válogatottnak, 20 alkalommal szövetségi edzőként Erwin Koeman, szövetségkapitány segítője volt.

- Mennyire térképezted fel a Kozármisleny csapatát, mielőtt elkezdted az edzői munkát?

- Érkezésem előtt, már másfél hónappal előbb elkezdtem tárgyalni a csapat vezetőivel.

Figyelhettem a csapat teljesítményét. Dabason edzőskődtem, játszottunk Misleny ellen.   

- Több csapatban megfordultál játékosként, edzőként. A PMFC-ben 1995-1996, 1998-1999 években aktív labdarúgója voltál. Legtöbbször Újpesten léptél pályára az élvonalban. Milyen tapasztalatokat hoztál a játékos időszakodból Baranyába?

- A pécsi pályafutásom emlékezetes maradt. Sikerült bennmaradnunk. Bozai Gyula és Herke Imre volt az edzőm. Az utóbbi sajnos fiatalon elhunyt. Rabi Csabával dolgozni is jó volt. Úgy érzem nem csak zsoldosok voltunk, sokat tettünk a Pécs teljesítményéhez.

- Gazdag edzői múltad is van, 2008-2010 között a magyar válogatottnál szövetségi edző voltál. Tíz év alatt változtak az edzői módszereid?

- Erwin Koeman segítője voltam. Húsz alkalommal ültem mellette a kispadon. A válogatottól alacsonyabb osztályokig több csapatnál edzősködtem. Mindenhol lehetett tanulni. Az edzői módszerek évről évre fejlődnek, egyre több technikai eszköz van. 

- A Kozármisleny stabil középcsapat a z NB III-ban. Ez a cél a 2021-2022 évi bajnokságban, vagy emeleted a lécet?

- Célunk feljebb jutni a tabellán a középmezőnyből. Felkészülésünket 5 hétre terveztük. A héten erőnléti edzéseket tartunk. A harmadik héttől napi 2-2 edzést tervezünk. A régi csapatból 15 játékos marad. 2-3 új játékost tervezünk leigazolni és egy kapust is. Kiszemeltek vannak, de sokszor nem csak rajtunk múlik a Kozármislenybe igazolásuk. Először egymás között tartunk edzőmérkőzést.  A Szentlörincel és más csapatokkal is tervezünk felkészülési mérkőzést.

- EB-n a franciák és a németek elleni mérkőzésen csoda történt, vagy Rossi mester remek védelmet rakott össze. Esetleg lenéztek a világsztárok? Esetleg elindult felfelé a több évtizedes zuhanásból?

- Igen, szerintem a csapat elindult felfelé. Négy éve, és a 2020-as labdarúgó EB-n is szerepelhettek a Magyarok. A csoportjukban a magasabban jegyzett három csapat ellen felvették a küzdelmet. Mentálisan és fizikailag is partiban voltak a magyarok mindhárom csoport béli együttessel. A szövetségi kapitány Marco Rossi a három mérkőzésen 12-14 játékossal megoldotta a feladatát. Számára meg van a csapat. Az 5-3-2-es felállás hagyományos olasz felállásnak tűnik, remek védekezéssel. Szerintem ezt építette, és az Európa Bajnokságra összejött. Kíváncsian várom, a VB selejtezőre kiirt mérkőzések lejátszását.

Szerző: Szabó Ferenc