A PMFC egy pontot gyűjtött a Haladás ellen

2024. április 29. 10:18 2024. ápr. 29. 10:18

Két olyan csapat játszott Pécsett, a Stadion utcában amelyeknek fontos volt a pontszerzés. Az NB II-es labdarúgó bajnokságban a PMFC a kiesés ellen küzd. A Szombathelyi Haladás könnyebb helyzetben van, hat ponttal többet gyűjtöttek, mint a pécsiek.

A hétvégi vendégek a legutóbbi öt körben hullámzóan teljesítettek, a feljutásra pályázó Győrtől hazai pályán 3-1-re kaptak ki, majd 1-1-re végeztek a felsőházba tartozó Soroksár vendégeként, ezt követően viszont 2-0-ra felülmúlták a kiesés elől menekülő Budafokot, ám az élbolyhoz kapaszkodó Szeged 2-1-re, míg a sereghajtó és már biztosan kieső Mosonmagyaróvár 1-0-ra verte el őket.

A PMFC a legutóbbi játéknapon ugyan pont nélkül maradt a Budapest Honvéd vendégeként lejátszott bajnoki találkozón, ám a riválisok mérkőzéseinek kedvező alakulásának köszönhetően együttes a bennmaradást jelentő vonal felett maradt. Idényvégi céljaik elérése érdekében fontos párharc várt rájuk vasárnap a Stadion utcában.

Az elmúlt két hazai mérkőzésünkön egy jó játékkal párosuló döntetlent, valamint egy nagyon fontos győzelmet értünk el. Ebben a szellemben kell pályára lépnünk a Szombathely ellen is, miközben a védekezés szervezettsége és a taktikai fegyelem betartása mellett higgadt döntésekre lesz szükség a kapu előtt. Bízom benne, hogy lelkes szurkolóink ezúttal is az utolsó pillanatig támogatni fogják a csapatot, ugyanis az idény végére kitűzött céljaink elérése érdekében mindenkire szükségünk van, hogy sikerrel vegyük a Haladás elleni találkozót – nyilatkozta a vasárnapi találkozót megelőzően Mátyus János, a PMFC vezetőedzője a csapat honlapján

Helesfay a 18. percben a saját ötösén belülről indította a bal szélen beinduló Rácz Balázst, akit egy vendégjátékos a "földre küldött". A játékvezető előny szabályt alkalmazott. Némi szerencsével Majnovicshoz került a labda, aki a hosszún érkező Harsányi elé tálalt. A támadó húzott egyet befelé a labdán, majd ballal a bal alsóba lőtt 8 méterről, 1-0.

Nem tartott sokáig a Pécs előnye. A 41. percben gólt találtak a vendégek. Egy jobb oldali beadásba lépett bele reflexből Hadaró, így viszont nem tudta fogni a labdát Helesfay, ami Katona István elé pattant. A csatár habozás nélkül a léc alá bombázott 5 méterről 1-1. A gól megadásánál a játékvezető bizonytalan volt. Mutatott a 11-es pontra, mutatott szabadrúgást kifelé. Másodperceken keresztül nem tudtuk, nem értettük az ítéletet.

PÉCSI MFC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–1 (1–1)
Pécs, PMFC Stadion, 500 néző. Vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Kiss Balázs)
PMFC: Helesfay – Szekszárdi, Pejovics, Hadaró – Harsányi, Krausz, Terbe (Szeles, a szünetben), Hudák (Bachesz, 62.), Majnovics – Tóth-Gábor, Rácz Balázs (Szabó Máté, 62.). 

Vezetőedző: Mátyus János
 

Szombathely: Pálfi – Nyíri, Jagodics, Ene, Bolla – Szakály, Jancsó (Vanja, 81.) – Horváth R. (Predrag, 89.), Rácz Barnabás (Beronja, 89.), Mohos (Csernik, 65.) – Katona (Pintér F., 81.). 

Vezetőedző: Aleksandar Jovic
 

Gólszerző: Harsányi (19.), ill. Katona I. (41.)

Mátyus János: – A mérkőzés hasonló volt, mint az előző hazai. Jól küzdöttünk, de sajnos rosszul sáfárkodtunk a helyzeteinkkel. Hazai pályán azért már megszerezzük a pontokat. A gólnál két sérültünk is a pályán volt, káosz alakult ki. Gond, hogy elmaradt a várva várt győzelem. Hazai pályán pozitív változás van, hiszen két döntetlen egy győzelem a mérlegünk. Minden erőnkkel harcolunk a bennmaradásért.
 

Alekszandar Jovics: – A látottak alapján a döntetlent igazságosnak tartom. A mérkőzés első részében kontróáltuk a játékot. A 60 perctől a PMFC-nek voltak érettebb helyzetei. A 20. perc tájékán az egész védelem elaludt. A záró percekben frissíteni akartunk. Fontos mérkőzések várnak még ránk.

 

szerző: Szabó Ferenc