Heten koronavírusosak a PVSK-nál

2020. szeptember 18. 10:34 2020. szept. 18. 10:34

A PVSK pénteki tájékoztatása szerint hét csapattag kapta el a koronavírust a klubnál, a játékosok tünetmentesek,

Közleményük szerint a hét elején derült, hogy egyik felnőtt kosárlabdázójuk PCR tesztje pozitív lett. Amellett, hogy az érintett játékos azonnal hatósági karanténba került, a teljes csapaton elvégeztették a PCR tesztet. 

A legfrissebb eredmények szerint további hat, eddig tünetmentes csapattag is pozitív teszteredményt produkált, így ők is hatósági karanténba kerültek. A teszteléseket továbbra is folytatják a klubnál.

"Mivel egyesületünk számára továbbra is elsődleges fontosságú sportolóink egészsége, akárcsak eddig, úgy ezt követően is mindenben a járványügyi előírásoknak megfelelően járunk el, folyamatosan egyeztetve az érintett hatóságokkal, annak érdekében, hogy elkerüljük a további megbetegedéseket. Mielőbbi gyógyulást kívánunk sportolóinknak!"

- írták a közleményben.

Pécsma.hu azt írja, egyelőre nem tudni, hogy a megbetegedések milyen hatással lesznek az október 3-án startoló bajnokságra nézve, bizonytalan, hogy hány hétre vonják vissza a sportorvosi igazolásukat a megfertőződött sportolóknak. A felkészülési meccseket addig lemondták, és mivel a csapat kerete mintegy 15 játékosból áll, a fele kiesett egy időre.

A csapattagok tünetmentesek, egy-két esetben fordult elő láz, karanténkötelezettségük lejárta után pedig a tervek szerint mindenki visszatérhet a pályára.

(Címlapkép: PVSK)
 

Forrás: Pécsi STOP