Hónapos szünetre vonulnak a PVSK ifjai

2020. június 19. 14:31 2020. jún. 19. 14:31

Rövid visszaszoktatás után már be is fejezték az edzéseket az U15, U19 korosztályos labdarúgók a PVSK sportegyesületnél - mondta el Schneider Gábor a csapatok vezetőedzője, az egykori ferencvárosi labdarúgó, aki 1991-1992-ben bajnoki címet nyert a zöld-fehérekkel.

- A játékosaim a tavaszi szezon első fordulója után már nem léphettek pályára a koronavírus-járvány miatt, az edzések elmaradtak, a taktikai, technika képzés közel két hónapon keresztül szünetelt - mondta Schneider Gábor. Az edző úgy látja, a csapatszellem nem formálódhatott a négy fal között, elmaradtak a hétvégi meccsek is.

A fiúk május végén visszajöttek edzésekre, a tréningek azonban június 22-én befejeződnek a tréningek. Schneider szerint először többségében mindenki saját labdával edzett, sok-sok labdás edzést tartottak, figyelembe véve a közvetett kontaktot is.

Schneider Gábor (fotó: Pécsi STOP)

Mint mondta, a játékosok hazulról jönnek, csoportosan várják meg a beléptetést és a kézfertőtlenítést, majd lázmérés után léphetnek a létesítmény területére.

Szóba került az új csarnok, melynek kapcsán a vezetőedző azt mondta, a megfelelő szervezéssel mindenki pályára jut.

A tréner beszélt arról is, hogy a szünetre nem ad „házit”, annyit kér a fiataloktól, hogy vigyázzanak magukra, egészségesen jöjjenek vissza. A sport annyira beléjük van már ivódva, hogy mindegyikük magától fog focizni, lábteniszezni vagy hasonló időtöltésnek hódolni – tette hozzá.

Fotó: Pécsi STOP

Beszélt arról is, hogy amennyiben nem szakad félbe a bajnokság, az U 15-ös csapat akár dobogós lehetett volna a Dél-nyugati csoportban. Az U19-es csapat speciális helyzetben van. Ők különböző helyeken játszanak, vannak, akik a felnőttek a Megye 1-ben lépnek pályára.

Szerző: Szabó Ferenc

 

Forrás: Pécsi STOP