Horváth Alexandra: "minden mérkőzésünkön szívvel-lélekkel küzdeni fogunk"

2020. június 28. 14:47 2020. jún. 28. 14:47

A PEAC Pécs asztaliteniszezői mellett a női röplabdások is a magyar bajnokság első osztályában versenyeznek a 2020-2021-es szezonban. A sikeres szereplés érdekében az egyetem sportvezetői egy rutinos játékost kértek fel a röplabdások szakmai irányításra, Horváth Alexandrát. A Kaposvárról érkező sportolóval beszélgetünk.

Miért választottad anno a röplabdát?

Egy kisvárosban nőttem fel, Nagybajomban, ahol nem volt akkora választási lehetőség. Nagyon szerettem sportolni, az akkori edzőm (Nagy Zoltán), meglátott s elhívott egy edzésre, nekem pedig nagyon megtetszett, és ott ragadtam. Kisiskolás koromban zongoráztam és röplabdáztam is, idővel választanom kellett a kettő között. Úgy érzem, jó döntést hoztam.

Fotó: Facebook/Horváth Alexandra

Kaposváron ismerkedtél meg a sportággal, évekig ott játszottál. Sikeres évek után úgy döntöttél, hogy Budapestre igazolsz. Hogyan jött a váltás?

Általános iskola 3. osztályos koromban ismerkedtem meg a röplabdával, onnantól fogva folyamatosan jártuk a korosztályomnak megfelelő versenyeket. Nagyon sok szép helyen jártam ennek köszönhetően, mellette megtapasztalhattam a siker ízét.

Szerencsésnek mondhatom magam, hisz sokszor állhattam fel a dobogó valamelyik fokára. Gimnáziumi tanulmányaimat Kaposváron végeztem, akkor kerültem be a kaposvári felnőtt NB1-es csapatba, mellette az utánpótlás csapatban is folyamatosan játszottam.

Ezen évek alatt szereztem egy OSB (Országos Serdülő Bajnokság) ezüst érmet, OIK (Országos Ifjúsági Kupa), OJB (Országos Junior Bajnokság) ezüst érmet, s utolsó évben értük el a felnőtt csapattal az akkori kaposvári legjobb eredményt, hiszen nagy csatában 5.-ek lettünk.

Erre az eredményre és teljesítményre a pesti csapatok is felfigyeltek, s megkeresett a BSE csapat vezetősége. Nagyon örültem neki, hiszen egy elismert klubnál, válogatott tapasztalt játékosok mellett fejlődhettem tovább.

Az ott töltött négy év alatt háromszoros magyar bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes lettem, mellette lett a bajnokságban egy ezüst- és egy bronzérmem is. Megtapasztaltam, hogy milyen profi klubban, profi körülmények között edzeni és mérkőzéseket játszani. Nagyon sok új élménnyel és sikerrel gazdagodtam az ott töltött évek alatt.

Fotó: Facebook/Horváth Alexandra

Utánpótlás és a B válogatottba is meghívtak, hol akadt el a feljebb lépés lehetősége?

Erről az akkori szövetségi kapitányt illetve edzőket kellene megkérdezni.

Hat éve jöttél vissza az indulásod helyszínére, Kaposvárra, miért?

Orosz Ferenccel szerencsére folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, minden évben próbált visszahívni Kaposvárra, ez sikerült is 2014-ben. Nagyon megtetszett az általa felvázolt jövőkép, a kitűzött célok. Éreztem itt a helyem, a klubot tudom segíteni, hogy elérjük a céljainkat. Sikerült is.

A mérkőzések és edzések mellett négy éve a Kaposvári Röplabda Akadémia utánpótlás csapatainál az edzősködés szépségeit és nehézségeit is megtapasztalhattam, s aktív pályafutásom után a megszerzett tapasztalataim és tudásom szeretném átadni a fiatalabb generációknak.

A PEAC női röplabda csapatának vezetőedzője lettél. Mit tudsz ígérni a szurkolóknak, miért lesz érdemes kilátogatni a mérkőzésekre?

Az biztos, minden mérkőzésünkön szívvel-lélekkel küzdeni fogunk. Teljes erőbedobással, lelkesen, elveszett labdát nem ismerve játszanunk majd, hogy kedves nézőink élvezzék a mérkőzést, akárcsak mi, hisz végül is ez egy játék. Lássák rajtunk milyen motivált, energikus csapat vagyunk, hogy a következő mérkőzésre is kilátogassanak, szurkoljanak nekünk a közös sikerekért. Várjuk őket nagy szeretettel!

Szerző: Szabó Ferenc


 

 

Forrás: Pécsi STOP