Ismét világklasszis rock ’n’ roll táncosok töltik meg a Lauber Dezső Sportcsarnokot

2021. november 25. 16:09 2021. nov. 25. 16:09

November 27-én, szombaton 11 órától a Lauber Dezső Sportcsarnokban kerül megrendezésre az AutóCity Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokság, amely Magyar TáncSport Szakszövetség 2021. évi versenyidényének legrangosabb megmérettetése lesz. A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el. 2012-2020. között hasonló bajnokságuk az országos szakszövetségnél 7 alkalommal nyerte el „Az Év Táncversenye címet”. Ezúttal közös bajnoksága lesz az utánpótlás párosoknak és a felnőtt női formációnak.

A rendezési jogot pályázat útján a Pécsi Fordan Sportegyesület nyerte el. 2012-2020. között hasonló bajnokságuk az országos szakszövetségnél 7. alkalommal nyerte el „Az Év Táncversenye címet”. Ezúttal közös bajnoksága lesz az utánpótlás párosoknak és a felnőtt női formációnak.  A rangos eseményre 24 hazai klub 520 táncosa küldte el nevezését. 38 páros és 46 leányformáció fog versenyezni 9 versenykategóriában a bajnoki címekért. A bajnokságra több világ és Európa-bajnok, világkupa győztes páros és női alakulat is nevezett.

Kiemelt díjazása lesz az Autó City Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságnak, hiszen a formációs csapatoknál nem csak a dobogósok, hanem mind a 7 döntős egység serleget kap. Különleges, egyedi érmet kap a párosok mind a 7 döntőse, valamint mind a 9 kategória magyar bajnokának edzője is érmet fog kapni.  Serleget kap a nem hivatalos pontverseny győztes klubja, és a nézők által legszimpatikusabbnak vélt egység is.

A selejtezők és a reményfutamok 11 és 15 óra között zajlanak. 15.30 órakor ünnepélyes körülmények között kezdődik a megnyitó, csapatok bevonulása, a polgármesteri köszöntő, majd pedig a 9 kategória döntője.

A rendezők ismét szimpátiaszavazásra invitálják a nézőket, hiszen belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra, vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata” címmel lesz gazdagabb.

 

Szerző: Szabó Ferenc