Jelena Richárd vette át a stafétát a Kozármislenynél

2020. május 23. 14:24 2020. máj. 23. 14:24

Új edzője van a HR-Rent Kozármisleny labdarúgó csapatának. Az egyesület vezetői nem sokat keresgélték Pókos Csaba utodját: Jelena Richárd már évek óta különböző beosztásokban dolgozott a labdarúgó szakosztálynál. Az új trénerrel beszélgettünk.

Kozármislenyben a harmadik vonalban játszó focicsapat vezető edzője az eddig asszisztensi feladatokat ellátó Jelena Richárd lett, miután az előző tréner, Pókos Csaba elköszönt a kispadtól. Jelena eddig asszisztensi feladatokat látott el.

- Eddig mi volta feladatod? Sok szurkoló számára ismeretlen az asszisztensi beosztás.

Tavaly nyáron Pókos Csabát nevezték ki vezetőedzőnek, és mikor kezdte kialakítani stábját, megkeresésére örömmel válaszoltam igennel. A feladatom az utánpótlás irányítása és a vezetőedző munkájának segítése és megkönnyítése. Ez abban merült ki, hogy észrevételeimet mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken folyamatosan megosztottam vele és a stáb többi tagjával.

- Milyen csapatot veszel át? Gondolok például korosztályra, mislenyiekre.

Nehéz erre válaszolni, mert ebben a csonka bajnokságban tavasszal két mérkőzést játszottunk, és ebből messze menő következtetéseket nehéz levonni.

- A fiúkkal nem kell ismerkedned, mert mindenki képességével tisztában vagy, milyen változásokat tervezel?

A csapat gerincét egyben akarjuk tartani, de szeretnénk mindenképpen igazolni olyan motivált játékosokat, akik a többiekkel kiegészülve sok örömet tudnának szerezni szurkolóinknak.

A koronavírus-járvány miatt csak az élvonalban lesznek mérkőzések, az alsóbb osztályokban lévő bajnokságot törölték. A PMFC megnyerte, a Szentlőrinc is felkérést kapott a másodosztályba való szereplésre. A Kozármislenyt nem érintette sem a feljutás, sem a kiesés. A 2020-2021 évi NB III-as bajnokságban milyen célokat szeretne megvalósítani Jelena Richárd csapata?

Mindenki számára sajnálatos volt az idei idény – a vírushelyzet miatt – gondolom, az összes csapat olyan helyzettel állt szemben, amit még nem tapasztalt. A két baranyai csapatnak csak gratulálni lehet kiváló teljesítményükhöz, és sok sikert kívánunk nekik a magasabb osztályhoz. A célokkal kapcsolatban csak a keret kialakítása után tudunk érdemben válaszolni.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP