Jelentős változások történtek az NB III-as bajnokságban.

2023. július 16. 10:30 2023. júl. 16. 10:30

Az eddigi három csoportot négyre változtatták. Az eddigi húsz csapatos osztályok a 2023-2024-évben tizenhat csapatra csökkentek. A Szentlőrinc kiesése növelte a baranyai csapatok számát a harmadosztályba. Az is növelte, hogy Mohács, a megye bajnokságból visszakerült az NB II-es osztályba.

A PTE-PEAC továbbra is az NB III-ban gyűjti a pontokat a 2023-2024 évi bajnokságban. A csapatba visszatért Takács Martin. „Taki” fél év kihagyást követően tér vissza a pécsi csapathoz. A 24 éves támadó a tavalyi szezon végén a Pactical VLS Veszprém csapatával megnyerte az NB III. Nyugati csoportját, viszont az osztályozón nagyot küzdve, egy hajszállal maradtak le a feljutásról. Takács Martint kérdeztük a visszatéréséről:

“Örülök, hogy visszatértem, sokat gondolkodtam ezen a döntésen, mivel egy jó csapattal bajnokok lettünk tavaly. Ennek ellenére úgy gondoltam, hogy a labdarúgás mellett szeretnék foglalkozni a civil életemmel is. Egy ismerős közegbe jöttem vissza, sokat fejlődött a társaság a tavalyi bravúros 7. hely után. Bízom benne, hogy sikerül a magnak megint valami nagyot alkotni és remélem, hasznára tudok lenni majd a csapatnak.”

A PMFC két fiatal tehetsége, Schuszter Robin és Grósz Benjamin is a PEAC csapatánál készül az új feladatokra, tudtuk meg a szakosztályvezetőtől.

A felkészülés második hetét is edzőmérkőzéssel zárta a PEAC és a Szentlőrinc. A két baranyai együttes egymás ellen játszott. Hazai pályán 4-1-es győzelmet aratott a Szentlőrinc a PTE-PEAC ellen. A találkozón Rétyi Róbet kétszer talált be, amíg Grabant Bence és Cserneczky László további egy-egy gólt vállalt. A PEAC gólját Kása lőtte.

Az átigazolási piac már javában zajlik a bajnokságokban, több játékosunk pedig új helyen kezdi az idei szezont, mellette viszont az utánpótlásunkban is pallérdó fiataljaink kerültek fel NB III-as együttesünkhöz. Rövidesen pedig az új igazolásokról is érkezni fognak a bejelentések!

 Az baranyai NB III-as csapatok közül eddig a legnagyobb játékos mozgást a Szentlőrinc csapatánál láttuk. Az utánpótlásból felkerültek: Varga Sebestyén, Cserneczky László, Major Péter, Kiss Máté. Távoztak: Jancsó András (Szombathelyi Haladás), Prokop Rostislav (Tiszakécskei LC),Bese Balázs (Nyíregyháza Spartacus FC), Farkas Marcell (FC Tiszaújváros), Rátkai Zsolt (?),Múcska Viktor (?), Erdélyi Botond (?) Kölcsönből visszatérnek klubhoz: Albain Taipi (Szombathelyi Haladás) László Dávid (Budapest Honvéd), Ognjen Radosevic (Újpest FC), Török Kevin (ZTE FC) visszavonult: Miroslav Grumic (a továbbiakban a sportigazgatói pozíciót látja el klubunknál)

A mohácsi csapatnál, a síkeredzőtől váltak meg. Három és fél év után távozott Kvanduk János, aki 2020. februárjában érkezett Mohácsra, de akkor csak két mérkőzésen irányította a csapatot, ugyanis közbeszólt a koronavírus. A 2020/21-es szezonban a csapat magabiztosan megnyerte a megyei I. osztályt, majd osztályozó mérkőzés nélkül feljutott az NB III-ba. Két ellentétes félév után búcsút inthette a harmadosztálynak. A kiesés nyomán szervezeti változás mellett vágott neki a csapat ismét a megyei I. osztály küzdelmeinek a 2022/23-as évadban. Sok kétség, bizonytalanság jellemezte az indulást, mely után a csapat tagjai, a stáb, a szakosztály, a város vezetése, támogatóik és szurkolóik együtt érték el a bajnokság és az osztályozó megnyerését, valamint biztosították az NB III-as indulás alapfeltételeit. A 2023/24-es szezon kihívásaira megújuló kerettel és stábbal készülnek a Duna partján.

 

Szerző: Szabó Ferenc