Jó formában várják az év első meccsét a PEAC röplabdásai

2022. január 5. 18:26 2022. jan. 5. 18:26

A járvány-helyzetben a PEAC röplabda szakosztályában is tudtak alkalmazni a rendkivüli helyzethez. A játékosaik tanulás, vagy munkavégzés mellett röplabdáznak, anyagi juttatásban nem részesülnek. Sajátnevelésű játékosok és a PTE-re érkező röplabdázók alkotják a felnőtt csapatokat. Csapataink az országos másodosztályban versenyeznek, de olyan alapképzésben részesülnek, hogy a tehetséges, motivált játékosok később magasabb szinten is meg tudják állni a helyüket, mondta el Németh Zsófia a PEAC röpisek technikai vezetője.

A sok járványügyi korlátozás akadályozta a munkát. Ennek ellenére létszámuk folyamatosan bővült, 200-nál többen röplabdáznak már a PEAC-ban. Ez többek közt annak is köszönhető, hogy néhány éve kiépítettek a bázisiskolai rendszerüket, így három általános iskolában és három középiskolában is működnek már előkészítő csoportjaink. A gyerekek, és edzőik nagyon lelkesen dolgoznak a sikerek elérése érdekében.

Játékosaik azonban nem csak az országos bajnokságokban mérettethetik meg magukat, hanem a 2021-es esztendőben sok év után először újraindult, Városi Bajnokságban, avagy PEAC Ligában is összemérhették erejüket.

Ez a kezdeményezés Németh Zsófia, és Gyöngyösi Zoltán szervezésében valósul meg hétről hétre, több kategóriában. A játékosok 5 osztályban indulhattak. Női A, Női B, Férfi, Mini 2-2 elleni, illetve Mini 4-4 elleni kategóriákban. Így minden korosztálynak biztosíttak lehetőséget a mérkőzés rutin megszerzésére.

A tornán résztvevő játékosok között, több, mint 50 PTE-s, vagy ex PTE-s hallgató is van. Ebből is látszik, hogy az esemény nem csak a kis gyerekeket, hanem a felnőtteket is megmozgatja, és szívesen részt vesznek tornáinkon. Orvostanhallgatók, és más karok tanulói is előszeretettel kapcsolódnak ki a Kodály Zoltán Gimnázium Sportcsarnokában hétvégente, mondták a szervezők.

Azt már Horváth Alexandrától, a PEAC NB II-es csapatának edzőjétől tudtuk meg, hogy a női csapat az előző idényben a Kaposvárral együttműködve az NB I-ben szerepelt, de kiesett. Idén új alapokra helyezték a csapat működését, kizárólag a saját nevelésű játékosaikból és az egyetemistákból építkeztek. Ennek szellemében az ősz folyamán az U19-es csapatukból 11 fő kapott lehetőséget Horváth Alexandrától, többen közülük alapemberré váltak. Bíztató, hogy a nehezebb kezdés után a csapat az utolsó négy mérkőzését zsinórban nyerte, legértékesebb az előzőekben veretlen TRSE hazai 3:1 arányú legyőzése.

Az NB II-ben szereplő PEAC-os lányok január 8-án otthonukban kezdik az új évet bajnoki mérkőzésen. A tabella utolsó helyén álló DELTA Röplabda SE -t fogadják.

 

Szerző: Szabó Ferenc