Jól védekezve ikszelt a Vasassal a PMFC

2020. november 4. 21:24 2020. nov. 4. 21:24

 A Vasas együttesét fogadta a PMFC szerda kora este a Stadion utcában az NB II-es bajnokság keretében. Mindkét csapat kikapott előző meccsén, a Mecsekalján viszont megosztoztak a pontokon.

A PMFC védelme Helesfayval az élen sziklaszilárd: 14 meccs alatt nyolc gólt kapott csupán. Az is a védelmet dicséri, hogy ha elől nem rúgnak gólt a támadók, akkor rúgnak a védők. Így volt legutóbb Szegeden is, ahol Rácz a hátvédsorból talált a hálóba.

A 2020-2021. évi bajnokságban a Vasas edzője, Schindler Szabolcs járt már Pécsett a Békéscsaba vezetőedzőjeként augusztus 23-án, a csapatok 0-0-át játszottak. Ezen kívül is ismerős lehetett a pálya a vendégek mesterének, hiszen a 2005-2006-os szezonban a pécsi csapat játékosa volt.

Fotó: Szabó Ferenc

A mérkőzés szigorú előírások mellett kezdődött, emellett forgalomkorlátozás élt az Acsády, a Szántó Kovács és a Szigeti utakat érintően. Mint ismert, a kormány döntése nyomán korlátozott számban mehettek be szurkolók a meccsre, és többen figyeltek a maszkviselés és az ülésrend betartására.

A PMFC csapatában ismét pályára lépett Futó Zsombor, aki sárga lapok miatt kényszerült pihenni.A mérkőzés 3. percében Futó partdobását Rácz csúsztatta kapura, de Jova a helyén volt. A folytatásban a Vasasból Radó rúgott kapura, de lesen volt.

Fotó: Szabó Ferenc

A 11., a 18. és a 22. perc Pekáré volt, de célzásait Helesfay hárította. A 35. percben a 16-os vonal közelében Óvárit buktatták, de Oláh Gábor játékvezető sípja néma maradt. A 38. percben ismét Óvári került a földre a 16-on belül. A szurkolók 11-est reklamáltak, a sípmester viszont továbbot intett. Az első félidő hosszabbítás nélkül fejeződött be.

A fordulás után Radó buktatásáért szabadrúgást ítélt a játékvezető. 20 méterről Pekár csavart a kapura, lövése az oldalhálót érte kívülről. Az első sárga lapot a vendégcsapat játékosa, Kovács Milán kapta az 56. percben buktatásért.

Fotó: Szabó Ferenc

Cserék a pécsi oldalon kezdődtek az 58. percben, a vendégek ugyanezt a 63. percben lépték meg. Érkezett az egykori pécsi kedvenc Szatmári Lóránd, aki labdarúgó pályafutását a PMFC-ben kezdte. Az irányító játékos 2005-2007, 2012-2015 között a piros-fekete mezt viselte.

A mérkőzés első nagy helyzete a pécsi kapu előtt a 74. percben történt: Radó közeli lövését hárította bravúrral a hazaiak hálóőre. Szatmári a hosszabbításban egy szabadrúgással célozta meg a PMFC kapuját, a lövés azonban nem adott munkát Helesfaynak. A mérkőzés 0-0-as eredménnyel zárult.

Fotó: Szabó Ferenc

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP