Korlátozza a PMFC a nézőszámokat a szigorítások miatt

2020. november 4. 12:46 2020. nov. 4. 12:46

A kedd este bejelentett és éjféltől hatályba lépett újabb járványügyi korlátozások miatt kell meglépnie ezt a pécsi csapatnak. Már az esti, Vasas FC elleni meccsen is ez lesz a gyakorlat.

Közleményt adott ki a PMFC csapata szerdán, miután kedden este Orbán Viktor miniszterelnök újabb szigorításokat jelentett be, amelyek legtöbbje éjféltől már hatályba is lépett (a rendelkezésekről bővebben ebben a cikkben írtunk). 

Az új szabályozások szerint ugyanis a meccseken is csak minden harmadik helyen ülhetnek a nézők (azaz két néző között két széknek üresen kell maradnia, és egymás mögé sem ülhetnek le az meberek, ott is törekedni kell a másfél méteres védőtáv megtartására), és a korábban bevezetett szigorúbb maszkhasználat (orrot és szájat egyszerre takaró maszkot kell kötelezően viselni) is érvényben van.

Ezek betartásáért a sportrendezvények szervezője a felelős, a szabályok betartását viszont a rendőrség ellenőrzi, amely figyelmeztethet, illetve 100 ezertől 1 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki, a sportrendezvények esetén pedig 1-10 alkalomra zártkapus mérkőzést rendelhet el, amennyiben nem tartatják be a szervezők a szabályokat. 

A PMFC a közleményében kiemelte, már a november 4-én este 18 órától kezdődő Vasas FC elleni mérkőzésre is ezek a szabályok vonatkoznak.

A közlés szerint a PMFC stadionban az előírásokat csak az északi A-F jelzésű ülőhelyi főlelátón lehet megvalósítani. Az állóhelyi B-közép és a vendégszektor megnyitása kapcsán a csapat állásfoglalást kért a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ), amely arról tájékoztatta a PMFC-t, hogy a szabályok betartatása a rendező felelőssége. 

Emiatt a PMFC vezetősége úgy döntött, hogy a mai naptól korlátozottan engedik be a nézőket az ülőhelyi főlelátóra, ez maximum 960 főt jelent, ennyi kijelölt ülőhely van a szabályok miatt. Az ülőhelyekre beengedésnél a PMFC bérletesei, valamint a meccsre már megváltott jeggyel rendelkezők élveznek előnyt, a fennmaradó 250 helyet pedig érkezési sorrend szerint értékesítik a hazai szurkolók részére, egységesen 1000 forintért.

A hazai álló B-közép szektorba, valamint a vendégszektorba 80-80 főt engednek be. A meghívott vendégeket, játékosokat és a hozzátartozókat a déli álló lelátón fogadja a PMFC, ahol szintén kötelező a távolságtartás betartása és a maszkhasználat. Viszont erre a lelátórészre továbbra sem értékesítenek belépőjegyet. Az ide érkezők a Stadion utca felőli 1-es kapun és a játékos kijáró feletti útvonalon keresztül tudnak belépni.

Jegyvásárlásra meccsnapon csak a helyszínen a B-közép bejáratánál, a Stadion utcában található 2-es, illetve az északi oldalon a 4-es és 5-ös hazai, valamint a 7-es kapunál a vendégpénztárban van lehetőség (a pénztárakat 16 órától nyitják). 

A PMFC minden szurkoló figyelmét felhívta arra a közleményében, hogy a szabályok be nem tartása esetén a szabályszegő szurkolót a rendezők kivezetik a sportrendezvény helyszínéről.

"A protokoll szerint stadionban való belépés során a büfék és a mosdók használatát követően a mérkőzést annak ideje alatt csak ülve lehet megtekinteni az ülőszektorban, két szék kihagyása mellett, maszkban, amely étkezés és italfogyasztás idejére húzható lejjebb. Míg az állóhelyi szektorokban szintén kötelező a 1,5 méter távolság megtartása és a szájmaszk használata.

Kénytelenek vagyunk szigorú nézőszámi döntéseket hozni, klubunk nem engedhet meg magának milliós büntetést, sem pedig stadionbezárást. Ebből kifolyólag kérjük szurkolóink megértését és a szabályok betartását! A PMFC- Vasas FC mérkőzést az angyalföldiek YouTube-csatornája élőben közvetíti 17:50-től, míg a pmfc.hu-n szöveges közvetítéssel jelentkezünk"

- áll a közlemény végén.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP