Kikapott a PMFC a kiesés elől menekülő óbudai csapattól

2022. május 2. 13:36 2022. máj. 2. 13:36

Vasárnap késő délután a kiesés elől menekülő óbudaiak vendégeként lépett pályára a PMFC az NB II-es labdarúgó-bajnokságban. A pécsiek helyzetét nem könnyítette, hogy korábbi sérülésből fakadóan ezúttal is hiányozott Preklet Csaba és Króner Martin, míg Helesfay Donát ujjtörése miatt nem léphetett pályára.

Négy mérkőzés várt még NB II-es labdarúgócsapatokra az idei szezonban, a soron következőn a III. KER. TVE otthonába látogatott a PMFC másodosztály 35. játéknapján. A május 1-jei találkozó volt a két együttes 6. egymás elleni bajnoki találkozója. Az élvonalban az 1996/97-es szezonban csaptak össze a kék-fehérekkel, míg az NB II-ben az 1997/98-as idényben, illetve legutóbb tavaly ősszel, amikor is hazai környezetben 1-0-ra maradtak alul, ugyanakkor azon az összecsapáson tartalékos összeállításban tudtak kiállni betegség miatt.

A III. Kerületi TVE 34 forduló alatt 31 pontot szerzett a Merkantil Bank Liga idei bajnokságában, 7 győzelem, 10 döntetlen és 17 vereség a mérlegük, 30 rúgott és 53 kapott gól mellett, ezzel jelenleg a kiesést jelentő 20. helyen állnak a tabellán. Az óbudaiak Kemenes Szabolcs vezetésével vágtak neki a Merkantil Bank Liga 2021/22-es szezonjának. A trénertől közel egy hónapja elbúcsúztak, helyére a magyar labdarúgó-válogatott egykori szövetségi kapitányát, Pintér Attilát nevezték ki. A fővárosiak jelenlegi sereghajtó létükre még megőrizheti tagságát a második vonalban, így várhatóan a hátralévő meccseken mindent elkövetnek az eredményesség érdekében. Keretüket több korábbi jelentős élvonalbeli múlttal és tapasztalattal rendelkező játékos alkotja. Érdemes Rajczi Péter, Bori Gábor, Remili Mohamed, Szalai Vilmos, Fejes András, Barczi Dávid, valamint Kulcsár Dávid nevét megemlíteni.

A hazai gárda támadásaival kezdődött a mérkőzés, a 4. perc végén már két hazai szögletrúgást láthattunk. A 6. percben Köböl, a 12 percben Daróczi veszélyeztette a pécsi kaput.

A meccs eddigi legnagyobb helyzetét láthattuk a 16. percben, de kimaradt. Gyors hazai kontra a bal szélen, Barczi a 16-os oldalától laposan az üresen érkező Köböl elé tette a pettyest, aki 9 méterről, enyhén balról, jobb belsővel a kapusba rúgta. Nagy helyzet volt. 

A PMFC a 22. percben veszélyeztette egy szabadrúgással a hazai kaput,  Grabant  16 méterről leadott bombája célt tévesztett. Marques lerántásért a 24. percben kapott  lapot, ez volt a mérkőzés első kártyája. A 27. percben a hazai oldalon is sárga. Veszélyes játékért Opavszkynak mutatta fel a játékvezető, Kovács Imre.

A 37. percben a hazaiak játékosa Barczi elfutott a bal szélen, az ötösön belüli területre passzolta a labdát, ahol Birtalan tartózkodott, fejese a kapufát érintve kipattant, majd ismét fejelhetett és az újrázás meghozta a hazaiak számára a vezetést, 1-0. Az első félidő hajrájában a vendégek maguknál tartották labdát és végig támadásba maradtak, de az egyenlítés nem sikerült.

Szünetben cserélt a PMFC. Adamcsek érkezett Bachesz helyére. A frissen érkezett játékos 19 méterről célozta meg a III. Kerületiek kapuját, de a lövés a bal alsó sarok mellet elhagyta a pályát.

Az 54. percben két hazai védő is földre segítette a pécsi támadót, de a síp néma maradt. Többen büntetőnek látták az akciót.

A PMFC kapujától 22 méterre szabadrúgást rúghatott Köböl. A bombaerős lövés megpattant egy pécsi védőn, az irányváltozás Bukránt becsapta és a lövés a gólvonalon túlra került, 2-0 az 57. percben. A 78 percben Barczi passzolt Egerszegihez, aki 13 méterről gurított a pécsi kapuba, 3-0. A PMFC nem tudott szépíteni a kiesés ellen harcoló együttes ellen, 3-0-s vereséggel utaztak haza Futó Zsomborék Pécsre.

A vezetőedző Vas László eltiltása miatt Szabados József értékel mérkőzés után:

Azt hiszem mentális okok miatt veszítettünk el a mérkőzést. A bajnokságban bebizonyítottuk, hogy a mezőny első felében lévő csapatok ellen tudunk sikerrel szerepelni, az alsóházi gárdák ellen nem sikerült tudásunkat bizonyítani.

A másik NB II-es labdarúgó csapat a Szentlőrinc otthonában a Csákvárt fogadta, Grumicsék otthonukban 3-1 - es verességet szenvedtek.

Az NB II-es labdarúgó bajnokság középcsoportjában eldőlt, hogy HR-RENT Kozármisleny bajnokságot nyert, 5 fordulóval a szezon befejezése előtt. Aczél Zoltán csapata akkora előnnyel vezeti a bajnokságot, hogy már nem előzheti meg a baranyai kisváros csapatát egyetlen más csapat sem. Vasárnap Iváncsán 2-2-es eredménnyel zárták a találkozót.

 

Szerző: Szabó Ferenc