Maszk az edzőkön, saját labda, nincs kontakt - beindult az élet a PVSK kosarasainál

2020. június 20. 17:32 2020. jún. 20. 17:32

Fokozatosan lendülnek munkába a PVSK utánpótláskorú női kosárlabdázói. A koronavírus-járvány miatt elrendelt szünet után alapos körültekintéssel és a rendelkezések előírásait betartva kezdtek munkába. A két hónapos leállás miatt szünetet nem terveznek, az egyéni foglalkozások kerülnek előtérbe - tudtuk meg Debreczeni Esztertől, a PVSK női kosárlabda utánpótlás szakág vezetőjétől.

Először az U18 és U16 korosztályok kezdték el az edzéseket szabadtéren, majd a fiatalabbak jöttek. A kosarasok még most sem használják a Verseny utcai sportlétesítmények zuhanyzóit. Általában tíz sportoló dolgozik két edzővel, akik maszkban vezették az edzéseket a B33-as pályán. Kontakt nem lehetett, mindenki saját labdával dolgozott. Nagyon nehéz feladat volt, hogy edzés közben másfél-két  méter távolságra legyenek egymástól a lányok.

Minden korosztály másképpen viselte a leállást. A kisebbek nagyon nehezen értették meg, hogy nem jöhetnek edzésre egy járvány miatt. A nagyobbak a korosztályváltás miatt bánkódtak. Főleg azok, akik "kiöregedtek" az ifjúsági korosztályokból.

Debreczeni Eszter szakágvezető - Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

Napjainkban már az új csarnokban is pattog a labda.

- Sokan vagyunk, 11 lány, 11 fiú csapatunk van, kenguru, gyerek, kadet, serdülő és más korosztályok. Így továbbra is Pécs majd' összes iskolájának tornacsarnokát, tornatermét béreljük - mondta Debreczeni Eszter.

A szakágvezető arról is beszélt, hogy Iványi Dalmát lehetetlen pótolni, egyenlőre nem töltik be az eddigi posztját. Döntését a PVSK minden vezetője tudomásul vette, hogy Győrben felnőtt csapat szakmai vezetője legyen. Azt is megtudtuk, hogy az új szezonban inkább a fiúknál lesz változás az edzői karban, várhatóan július 1-től.

A PVSK csapatából Horváth Boglárka a PINKK csapatába igazol.

Horváth Boglárka - Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

 

Ketten - Temesi Boróka és Palásti Julianna - korosztályos válogatottba kaptak meghívást. 

Temesi Boróka - Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

 

Újdonságnak számit, hogy a Magyar Kosárlabda Szövetség kiválasztó csoportot is meghirdetett, ide Debreczeni Esztert kérték fel szakvezetőnek. Itt a bő keretbe került Csirke Petra és Högye Petra is.

 

Szerző: Szabó Ferenc

 

Címlapi kép: Debreczeni Eszter

Forrás: Pécsi STOP