Megszakadt a PVSK kosarasainak a nyeretlenségi szériája

2022. január 5. 21:25 2022. jan. 5. 21:25

Több hónapja nem sikerült győzelemmel elhagyni a pályát a PVSK- VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapatnak. A pécsi csapat zuhanórepülése október 24-én egy mérkőzésre megszakadt, Sopronban nyertek Bíró Olivérék. A folytatásban csak a vereségek gyűltek. A vezetőedző, Dragan Aleksic áldozatul is esett. Szerda este a Nyíregyháza ellen léptek pályára a pécsi fiúk. A két mérkőzésen már edzősködő Andrija Csiricsnek már segítője is volt, Vanja Miljkovics személyében, akit nem rég a PINKK női csapatától menesztettek.

Az utolsó négy bajnokit az előző év végén elveszítették, úgy kellene már a siker, mint egy falat kenyér. Nem csak azért, hogy a statisztikákon javítani tudjanak, és elkezdjenek felzárkózni a legjobb nyolchoz, hanem azért is, hogy végre a szurkolóik és játékosaik is sikerélménnyel gazdagodhassanak az újesztendő első hazai bajnoki mérkőzésén. A várva várt siker szerda este nem maradt el. A szurkolók megérezhették, hogy izgalmas csatára számíthatnak, mert rég óta nem volt 1200 szurkoló a Lauber Dezső sportcsarnokban.

A mérkőzés az elejétől nagyon szoros volt. A PVSK elhúzott 5-7 ponttal. A Nyíregyháza azonnal a hazaiak nyomába szórta a pontokat. Nagy ritkán 2-3 ponttal vezetni is tudtak a Lauber Dezső sportcsarnokban. Veljko Brkic szerzett 33 pontjával sokat tett a vereségsorozat megtöréséért. A lepattanók szerzésben is a pályára lépett játékosok között a legeredményesebb volt.

A mérkőzés után edzők és játékosok is értékeltek:

Andrija Ciric, a PVSK vezetőedzője:

- Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg. Támadásunkban már kezdtünk eredményesek lenni. Lepattanó gyűjtésben is jobbak voltunk mint az ellenfél. Védekezésben viszont van mit javítsunk. Legközelebb Kecskeméten már kevesebb hibákkal kell játszanunk.

Bíró Olivér, a PVSK csapatkapitánya:

- Legfontosabb az volt, hogy megnyerjük  a mérkőzést, akár csúnya játékkal is. A célt elértük. A Nyíregyháza sérült és beteg játékosainak mielőbbi gyógyulást kívánok.

Pethő Ákos, a Nyíregyháza vezetőedzője:

- Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mérkőzés közben is veszítettünk játékost. Mérkőzés végjátékáig eredményben együtt haladtunk. A végén rossz döntéseket hoztunk, ezt a PVSK kihasználta.

 

Szerző: Szabó Ferenc