Megyei rangadó: a Szentlőrinccel csap össze a PMFC

2020. augusztus 29. 16:42 2020. aug. 29. 16:42

Megyei rangadót játszanak vasárnap este hét órakor a Stadion utcában Pécsett: a Szentlőrinccel találkozik a PMFC az NB II-es bajnokság hetedik fordulójában. A mecsekaljaiak bizakodhatnak, hazai pályán még nem kaptak ki a szezonban.

Három napja a PMFC Csákváron lépett pályára, a meccs gól nélküli döntetlennel zárult. A Szentlőrinc csapata a Kaposvári Rákóczit fogadta, Marián Sluka csapata 3-1-re verte a somogyiakat.

A tabellát elnézve a 11. helyen álló, 9 pontos PMFC mérlege két döntetlennel jobb, a Szentlőrinc eddig 7 pontot szerzett, és a 13. helyen várják a találkozót. A 20 csapatos bajnokságban a PMFC védelme eddig remekül helytállt, hat mérkőzésen mindössze négy gólt kaptak Krónerék, náluk csak a Debrecen és a Nyíregyháza hálója zörrent kevesebbszer.

Góllövés tekintetében a két csapat egyformán talált a hálóba, mindkét együttes 7-7 góllal terhelte meg az ellenfeleket.

Vas László, a PMFC vezetőedzője hétről hétre azt nyilatkozta, hogy a védelem összeállt, a támadóknak az utolsó passzokat pontosabban kellene megtenni. Ugyanezt mondhatja a Szentlőrinc előtti mérkőzés előtt, bár most hozzátette, hogy több jó döntésre van szükség mint a Csákvár elleni találkozón.

A Szentlőrinc egyik legrutinosabb játékosa a PMFC volt labdarúgója, Frőlich Roland lapunknak elmondta, győzni szeretnének Pécsett, ha a Kaposvár elleni játékot tudják mutatni a Stadion utcában, meglehet a három pont.

Frőhlich négy évet játszott a pécsi gárdában. Emlékezetes évnek nevezte a 2014-2015 évi bajnokságot, amikor a kiesés ellen küzdöttek. A maradáshoz győzni kellett a Siófok és a Pápa ellen, ami össze is jött, ő maga gólokkal, gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Az eddig lejátszott bajnoki mérkőzéseken mindig akadt meglepetés, várhatóan vasárnap sem lesz ez másképpen. Vélhetően Békéscsabán nagyon várják, hogy csapatuk őrizze meg veretlenségét vasárnap Dorogon. A bajnokságban az alföldig gárda az egyedüli, aki hat forduló alatt egyszer sem kapott ki.

Szintén vasárnap csap össze a 2019-2020-as bajnokságtól búcsúzott két együttes, a Kaposvár és a Haladás. Eddig a Szombathely játszott eredményesebben, de várható, hogy somogyi csapat otthonában nyerni akar a vasiak ellen.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Facebook/PMFC)

Forrás: Pécsi STOP