Nagyon elbukta a harmadik negyedet A PVSK-VEOLIA Oroszlányban

2021. május 2. 00:13 2021. máj. 2. 00:13

A PVSK-VEOLIA szerdán, Zalaegerszegen kiharcolt győzelme után jobb hangulatban készülhetett a soros bajnokira, amely egy újabb idegenbeli összecsapás volt. Szombaton Oroszlányba látogattak, és az OSE Lions vendégeként próbáltak újabb sikert elérni Budimirék, ami nem sikerült. A mérkőzést a hazaiak nyerték 76-66-ra

Az oroszlányi csapat honlapján olvashattuk, hogy megkezdődött az online jegyértékesítés a szombati OSE Lions–Pécsi VSK-VEOLIA mérkőzésre. A jegyvásárlás az egyesület weboldaláról érhető el, és maximum 70 fő vendégszurkolót tudnak fogadni. A sporteseményen csak érvényes védettségi igazolvánnyal és személyazonosító okmánnyal lehet részt venni. A maszk viselése a sportcsarnok egész területén kötelező!

A lehetőséggel sokan éltek Pécsről, így Rujákék nem maradtak szurkolás nélkül.

A pontgyártást a hazaiak kezdték, Anderson távoli dobása esett be a zsákba. Pécsi oldalról a két amerikai játékos fordított, Fundenburk triplája, Lewis közeli pontjaival 3-5 az eredményjelzőn. Fundenburk ismételt és az 5. percben, 6-10. A folytatásban hazai oldalon Washington, a vendégeknél Brkic volt eredményes, 10 perc után 19-25.

A második negyedben szintén a hazaiak kezdték a pontok gyűjtését, Anda Dávid és az amerikai Abell volt eredményes, 24-27, a 13. percben. Kucsora Csabának az egyenlítés is sikerült, 27-27. Ismét Anderson és Abell dobásai voltak sikeresek és, fordítottak a hazaiak 36-30, 16. percben. Lepattanó szerzésben jobbak az oroszlányiak. A PVSK csapatából Brkic eredményes, meg is látszott az eredményen, 18. percben, 38-34. A VEOLIA javított pontdobási statisztikáján, Fundenburk, Brkic 7 pontot dobott zsinórban, 38-41, a negyed végére. 

 

A harmadik negyed rossz PVSK dobásokkal kezdődött, a hazaiak sorra betaláltak, 50-43, a 23. percben. A vendégcsapat edzője Dragan Aleksic időt is kért. A pécsiek számára nagyon hiányoznak Budimir sikeres dobásai, 16 perc alatt 2 pontot láttunk a neve mellett. A 3. negyedben Rujákék védekezése nem ált össze, 7 perc alatt 20-2 az eredmény.  Anderson 30 perc alatt 17 lepattanó szedett le. A PVSK összesen 24-et. Az eredmény 30 perc után: 66-47.

Az eddigi 3 negyed nyitó pontjait a hazaiak dobták. A 4. negyedben sikerült elöször, a pécsi gárda számára zsákba ejteni a játékszert. Brkic volt eredményes. A záró negyedben Brkic dobásai pontot értek 70-59 a 36. percben. Időt kért a hazai mester, Sebastian Krasovec.

 

A hazai csapatból Anderson lepattanók gyűjtésével, Abell pontszerzéseivel jelentősen hozzá járultak a hazai sikerhez. A PVSK a harmadik negyedben hullámvölgybe került, 10 perc alatt semmi nem sikerült a pécsi fiuknak.

 

A szombat esti találkozón elmaradt a jó hangulat. Mindenesetre nagyon szép ajándék lett volna a csapattól a vezetőedző, Dragan Alekszics felé, ha egy győzelemmel kedveskedtetek volna születésnapja alkalmából a játékosok. A 76-66 -os eredménynek viszont Oroszlányban nagyon örültek.

Szerző: Szabó Ferenc