Nyolc csapat küzd egy kupáért Pécsett

2020. március 4. 16:15 2020. márc. 4. 16:15

Több magyar női kosárlabda válogatott lép pályára Pécsett március 5-7. között a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol Magyar Kupa döntőt rendeznek, az aranyért nyolc csapat mérkőzik egymással. A kupadöntőn PEAC Pécsért is szoríthatunk.

A sorsolást már hetekkel ezelőtt elkészítették a kosárlabda szövetségben, így Meszlényi Róbert vezetőedző tanítványai már feltérképezhették a csütörtöki ellenfelet. Azt is tudják, hogy a TFSE MTK-PEAC-Pécs lesz 13 órai kezdettel a megmérettetés nyitómeccse.

A bajnoki tabella szerint, játékosállományban közel két azonos képességű csapat nyitja meg a mérkőzések sorozatát. Az egyik irányító, Sánta Petra szerint a kupában minden más, mint a bajnokságban. Itt egy mérkőzésen dől el a továbbjutás, a bajnokságban sok-sok mérkőzés után van végeredmény.

Kond Árpád, a PEAC Pécs ügyvezetője lapunknak elmondta, több játékos sérülésből, betegségből lábadozik. Példának említette Szabó Fannit és Kaposi Pálmát is, Kaposi megfázásból lábal ki, Saroknak a térde gyógyul. Udodenkót mentő vitte a klinikára, de szerencsére nagyobb volt az ijedtség, mint a baj, Conwright gyomorproblémája is rendeződött. Az ügyvezető hozzátette, ezek a bajok már csak pozitív irányba fordulhatnak.

PEAC-Pécs (fotó: Pécsi STOP)

Meszlényi Róbert, a csapat vezetője arról beszélt, hogy két egy forma erőkből álló együttes kezdi a Magyar Kupa mérkőzéssorozatot. A hazai pálya előnyt jelenthet, ugyanakkor megjegyezte, a bajnokságban mindkét mérkőzést elveszítették az MTK ellen. Hozzátette, hogy győzelem esetén húzós két nap jöhet, nem véletlenül voltak kemény edzések az elmúlt időszakban.

Gémes-Sarok Nikolettől, a csapatkapitánytól megtudtuk, hogy rutinos csapat a PEAC. A sorozatos terhelést bírniuk kell, céljuk, hogy mindhárom nap legyen munkájuk a pályán.

Gémes-Sarok Nikolett (fotó: Pécsi STOP)

A második mérkőzés a Sopron-Diósgyőr összecsapás lesz 15:30-as kezdettel. Írhatjuk, hogy a Sopron kimagaslik a magyar bajnokságban de kupamérkőzésen minden előfordulhat.

Hat órától Győr-Zalaegerszeg mérkőzést tekinthetik meg a szurkolók. Mindkét csapat  formába lendült a bajnoki alapszakasz végjátékára. Nem hiszem hogy sokan vállalkoznak megtippelni az eredményt. Este 20:30-kor kezdődik a nyolcas döntő utolsó mérkőzése, a Csata-Szekszárd mérkőzés. A budapestiek remek szezont zárnak, de a Szekszárd komoly győzelmi esélyekkel érkezik Pécsre, és nem szeretne már az első derbin csalódást okozni a szurkolóinak.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP