Pécsi siker: Liga Kupa győztes lett az U23-as női kosárlabda válogatott

2022. augusztus 9. 15:39 2022. aug. 9. 15:39

Hibátlan teljesítménnyel jutott a 3x3 Nations League szuperdöntőjébe a magyar női U 23-as kosárlabda válogatott. A korosztályos válogatott több PINKK színeiben kosarazó sportolóval 16 győzelem után készülhet a romániai Konstancában rendezendő szuper kupadöntőre szeptember 14-16 között, tudtuk meg az együttes egyik meghatározó játékosától, Tenyér Zsófiától.

A szolnoki tornán sem talált legyőzőre a magyar válogatott az U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájában. A játéknap döntőjében a magyar lányok 21-10-re győzték le Szlovéniát. A magyar csapat duplán ünnepelhetett, hiszen korábban matematikailag is eldőlt, hogy a válogatott kvalifikálta magát a 3×3-as Nemzetek Ligája konstancai szuperdöntőjére.

- Mindegyik mérkőzés ilyen sima volt? - kérdeztem a beszélgetés elején Zsófit.

- Nem egészen, Süle Krisztina szövetségiedző sokat forgatta a csapatot. Nagyon megérezte, hogy mikor ki lépjen a pályára, nem véletlen, hogy éveken keresztül Károlyi Andival játszották a 3x3 as játékos magas szinten.

- Milyen versenyek után lehet a Nations League versenyre jutni?

- Több mini tornán indultunk, ahol ranglista pontokat adtak és így hívtak meg bennünket a szolnoki versenyre.

- A PINKK Pécsi 424 játékosai hogy kerültek a válogatottba?

- Évek óta Kovács Kittyvel és Jáhni Zsófiával együtt voltunk a nemzeti csapat korosztályos együttesébe. Az évek mentek mi maradtunk a válogatottba. Megjegyzem, hogy Jáhni Zsófi most igazolt el Pécsről a Csata csapatába, mi meg elkezdtük az alapozást a PINKK-nél.  Naponta két edzés van.

- Maradjunk még az U23-as válogatottnál, 16 győzelem emlékezetes történetek lehettek, van, amelyik megmaradt?

- Egy kicsit mindegyik. Osztrákok, szlovének, izraeliek mind kemény együttes volt, a legfontosabb, hogy nyertünk és bejutottunk a román tengerparton rendezendő szuper ligába. Addig biztos, hogy több edzőmérkőzést játszunk és lesz összetartás is.