PMFC: Távozó játékosaink mellett két érkezőt jelentettünk be

2022. június 30. 16:34 2022. jún. 30. 16:34

Új játékosok érkezését jelentette be a pécsi klub.

Korábbi U21-es válogatott kerettag Kovács Péter klubunk első nyári igazolása.

Fiatal, ugyanakkor NB II-es rutinnal is rendelkező hálóőr érkezik a PMFC-hez, miután klubunk szerződést kötött Kovács Péterrel. A 22 esztendős debreceni születésű kapus a Loki utánpótlásában nevelkedett, ahol végig alapembernek számított. Tehetségére idővel nevelőegyesülete felnőtt szakmai stábjában is felfigyeltek. Bár a DVSC első csapatában nem lépett pályára, azonban alig tizenhét évesen már felnőtt bajnokságban védett a DVSC II. színeiben - írják a PMFC weblapján.

Eközben szerepelt a korosztályos válogatottakban, így tagja volt Gera Zoltán U21-es keretének is. Az igazi áttörés 2020 januárjában következett be, amikor kölcsönbe került az NB II-es Budaörshöz. A tavaszi első hat fordulóban kezdőként számítottak rá, azonban a pandémia miatt félbeszakadt a bajnokság. A 2020/21-es idényben fiatal kora ellenére 27 alkalommal is vele kezdődött a budaörsiek
bajnoki kezdőcsapata, amellyel a 6. helyen zárta az idényt.

A védelem bal oldalán bevethető Hadaró Valentin kölcsönben érkezik a Kecskeméti TE-től.

Második nyári igazolásunk Hadaró Valentin, aki 1995. június 8-án született Kaposváron. A 27 esztendős hátvéd Felcsúton kezdett el futballozni, majd szülővárosa utánpótlásba került, ahol végigjárta a korosztályos csapatokat. A 2013/14-es szezonban mutatkozott a felnőttek között az NB I-ben, 3 mérkőzésen lépett pályára a Rákóczi színeiben. A következő bajnokságban már alapember volt az NB II-ben, 22-szer kezdőként, 3-szor csereként játszott.

A 2015-ös kizárás után egy rövid kisvárdai kitérőt követően visszatért Kaposvárra, a megye I-ben 24 találkozón 13 gólt jegyzett, illetve betalált az osztályozón is, amivel feljutáshoz segítette csapatát. 2016 és 2018 között az NB III-ban 57 mérkőzésen 3 góllal, illetve egy újabb feljutással segítette a somogyi együttest. Az NB II-ben azonnal ezüstérmes lett csapatával, az újabb feljutásból 31 mérkőzésen 1 góllal vette ki a részét a védelem bal oldalán bevethető játékos.

A 2019/20-as idényben 16 meccsen játszott a legmagasabb osztályban. A szezon végén búcsúzni kényszerültek az élvonaltól, ám kiesés után is maradt a zöld-fehéreknél, ahol 25 mérkőzésen 1 gólt lőtt a másodosztályban. Tavaly nyáron aztán elfogadva a KTE ajánlatát a váltás mellett döntött. A lila-fehérek között 24 bajnoki mérkőzésen játszott az NB II-ben, s 1 találatot szerzett, hozzásegítve az NB I-be jutáshoz a Bács-Kiskun megyei együttest, ahonnét most kölcsönben érkezik hozzánk.

– Jó szezonom volt a KTE-nél, de sajnos közbejött egy sérülés. Nehezen tudtam visszatérni belőle, mára azonban ismét a legjobb formában vagyok. Kölcsönben érkeztem, és bevallom, kaposvári nevelésként nem gondoltam volna, hogy Pécsett futballozhatok – nyilatkozta Hadaró Valentin. – Nagyon pozitívak az első benyomásaim, remek közegbe kerültem. Minden erőmmel azon leszek a pályán és azon kívül, hogy a legjobb teljesítményt nyújtva segítsem a csapatot.