Pont nélkül utazhatott haza Nyíregyházáról a PMFC

2020. augusztus 5. 22:31 2020. aug. 5. 22:31

 A Dorog elleni 4-0 után optimistán utazott Nyíregyházára a PMFC, azonban nem sikerült duplázni: a házigazdák 2-0-ra verték a mecsekaljaiakat szerda este. A Pécs vasárnap javíthat a statisztikán a Győr ellen.

A PMFC és a Nyíregyháza 2015-ben együtt búcsúzott az élvonaltól és együtt zárták ki őket a bajnokságból. A pécsi mester, Vas László a találkozó előtt kijelentette, hogy mer változtatni, minden játékost, azokat is, akik a Dorog ellen a kispadon ültek, bátran állítja a kezdőcsapatba. Így is történt, Batizi-Pócsi Balázs, Bartha László és Hegedűs Márk kezdőként vonult a pályára.

Gálhidi György, a Nyíregyháza vezetőedzője a meccset megelőzően arról beszélt, hogy nehezebb mérkőzésre számít, mint amilyen a Kaposvár elleni volt. A PMFC nagyon agresszíven támad, mozgékony csatárai vannak, nagy bedobásokkal veszélyeztetik a kaput, szögleteik életveszélyesek – fogalmazott Gálhidi,

A meccs hamar nyíregyházi vezetést hozott, a 7 percben egy szögletből sikerült gólt szereznie a házigazdáknak, Hornyák fejelt a kapuba.

A 18. percben Óvári több szabadrúgást is elvégzett, de a pécsi fiúk nem találtak a Nyíregyháza kapujába.  A 19. percben is vendég lehetőség adódott, Kónya 10 méterre a kaputól bombázott fölé.

A második gól a 29. percben esett, és ezt is a Pécs kapta. A Nyíregyháza játékosa, Ötvös 35 méterről lőtt kapura, mivel a PMFC hálóőre nem volt a kapuban.

A második gól szerzője, Ötvös is sárga lapot kapott a 45. percben, Hegedűst kaszálta el. Újabb hazai sárga a 49. percben, azt Farkas érdemelte ki. A hazaiak kapuja előtt gyanús kezezés volt az 50. percben, de a síp néma maradt. Vas László a 60. percben cserélt, Óvárit Geiger váltotta.

A 63. percben a pécsi kapus a 16-oson belül akasztotta Ötvöst, jött is a büntető, ami azonban kapufára ment, így maradt a 2-0.

A 67. percben Sági került kedvező helyzetbe, lövése a kapufa felett szállt el. A 70. percben Tihanyi érkezett, a PMFC ezáltal kihasználta mindhárom cseréjét. Szépítési lehetőség a 81. percben adódott, de Geiger lövése a kapufa külső éléről pattant az alapvonalon túlra. A 91. percben Fadgyas parádézott, Tihanyi lövését bravúrral mentette. A záró sípszó után 2-0-át mutatott az eredményjelző, a mecsekaljaiak pont nélkül utazhattak haza.

A statisztika javítására vasárnap nyílik majd lehetőség: Vas László csapata a Stadion utcában fogadja a Győri ETO gárdáját este negyed héttől, amit az M4 is közvetít.

Szintén szerdán játszott bajnoki mérkőzést a Szentlőrinc az NB 2-es bajnokságban. A Baranya megyei csapat Kozármislenyben találkozott a Gyirmóttal, és megérdemelten nyert 2-0-ra. Vasárnap Szegeden lépnek pályára Hlema Tamásék.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Instagram/PMFC)

Forrás: Pécsi STOP