Sípmesterek kerestetnek, napokon belül indul a pécsi képzés

2020. február 5. 16:16 2020. feb. 5. 16:16

 Kosárlabda játékvezetői tanfolyamot indít a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség és a Pécsi Tudományegyetem, melyre a sportot kedvelő, nem ijedős és türelmes egyének jelentkezését várják.

A tanfolyam február 18-án indul a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán. A képzés tíz elméleti és két gyakorlati foglakozásból áll. Hetente egy foglakozás van 1-1,5 órában. Az elméleti foglakozáson a szabálykönyvben találtakat értelmezik az előadók a hallgatókkal, a gyakorlati foglakozásokat mentorok segítik.

A jelentkezés feltétele a betöltött 16 év és általános iskolai végzettség. A szövetség felhívása szerint az ideális jelölt angol nyelvtudással is rendelkezik.

A tanfolyam zárásakor a sípmester jelöltek tesztlapot töltenek ki, a sikerhez 80 százalékos tudás szükséges.  A fizikai teszt sportcsarnokban történik, ahol ingafutással vizsgáznak a bíráskodást kedvelők.

A képzésre érdemes hallgatónak jelentkezni. Évekkel ezelőtt Pécsről indult a Várhalmi Zsolt-Váradi György bírópáros, akik a FIBA játékvezető keretében voltak. Várhalmi napjainkban már ellenőrként járja a sportcsarnokokat. Rajtuk kívül is több pécsi sportbarát működött az élvonalban. Napjainkban sikeres játékvezető Kapitány Gellért, nyomdokaiban halad Praksch Péter. Több fiatal köztük dr. Szalóki Csaba is felfelé halad a ranglétrán.

A szövetségtől azt is megtudtuk, hogy asztalszemélyzeti tanfolyamot is indítanak március 9-én. További részletek a BMKLSZ honlapján olvashatók.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP