Újraindult a sportélet a Pécsi Városi Tenisz Clubban

2020. június 13. 20:30 2020. jún. 13. 20:30

Újraindult a sportélet a Veress Endre utcai Pécs Városi Tenisz Clubban: június 13-án 20 pályán zajló verseny vette kezdetét, mely az első ilyen megmérettetés a járványhelyzet óta.

Horváth Rita klubvezető lapunknak elmondta, 2014 óta rendszeresen megrendezik ezt a megmérettetést. A Profinfo Team Openen ez évben 31-en indultak az 50 év alatti korosztályban, ami  egy amatőr versenyen rekordnak számít. 24-en indultak az 50 év felettiek kategóriájában, és 28 pár kezdte el a versenyzést. Vigaszág is van, hogy több mérkőzést játszhassanak a résztvevők.

Fotó: Szabó Ferenc

Az esemény 4 fordulós, mindegyik forduló egy nagy pécsi cég nevét viseli (Profinfo ZRT, Autocity Zrt, Platina Blau Zrt, Schneider Autóház) – tudtuk meg.

- A női szuperligában ismét indul a PVTC csapata a Szeged Sportmánia együttesével közösen. Így egy nagyon erős csapatunk lesz - mondta a pécsiek klubvezetője Horváth Rita, aki az NB1-es csapat meghatározó játékosa. Elárulta azt is, hogy az előző esztendőben az 5. helyen zártak. Idén a Szegeddel megerősödve mindenki dobogós helyett vár a lányoktól.

Fotó: Szabó Ferenc

A klubvezető arról is beszélt, hogy egy hét múlva már a 14 évesek egyéni és páros versenyét rendezik a pécsi teniszcentrumban. A napokban indul a tenisz napközi is, mely július végéig tart várhatóan, és az 5-18 év közötti fiatalok számára kínál kikapcsolódást.

A korosztályos vidék bajnokság július 13-án kezdődik a tervek szerint, de a helyszín még nem dőlt el, Szentes vagy Debrecen fogadja a fiatalokat.

Fotó: Szabó Ferenc

A Pécs Városi Tenisz Clubban Bartha Panna személyében sikerhalmozó is van: az előző bajnoki évben 16 éves kor alatti korosztályban magyar bajnoki címet nyert. A többszörös magyar bajnok edzői: Gyenis Szilárd nevelőedző, illetve Gouth Ambrus és  Sáros Zoltán. Panna a hétvégén egy Balaton-parti pénzdíjas versenyen lép a pályára.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP