Vért izzadva továbbjutó helyre ugrott a Kozármisleny női kézilabda csapata

2023. február 2. 20:06 2023. feb. 2. 20:06

A női kézilabda bajnokság NB I. B osztályában, a forduló rangadóját Kozármislenyben rendezték. A bajnokság második helyezettje, az Eszterházy SC látogatott a harmadik helyen álló baranyai csapat otthonába. Volt miért visszavágni, hiszen a mislenyi lányok az első fordulóban egy találatos vereséget szenvedtek Egerben. "Vért" izzadva 30-26-ra nyert a Kozármisleny és a második helyre ugrott a tabellán.

Kozármisleny KA - Eszterházy SC 30-26 (12-11)
 

 

Szeptemberben, Egerben kezdték meg a bajnokságot, ahol egy balszerencsés végjátékban (24:23-ra győzött az Eszterházy SC). Azóta sok víz folyt le a Dunán, és mindkét csapatnál voltak kimagasló eredmények, valamint egy-egy mélypont is. Egyértelműen kiegyensúlyozott bajnokságról beszélhetünk, ahol nincs kiemelkedő csapat, így valószínűleg az fog a legvégén örülni, aki a legkisebb hullámvölggyel teljesíti a szezon hátralévő részét.
Talán ezért is fordulhat elő, hogy a bajnokság felénél még mindig öt-hat csapat küzd a feljutást érő első-második helyek egyikéért. Az egri ellenfél határozott célkitűzése pont ezen helyek egyikének megszerzése, így nekik nem igazán fér bele több botlás. Ezzel szemben lányaink továbbra is tét nélkül futhatnak neki ennek az összecsapásnak is, hiszen az 1-5 -be való kerülés – ami a Kozármisleny célkitűzése – teljesíthető.
 

A tabella második és harmadik helyén álló csapat harcossággal egy pillanatig sem volt probléma, azonban már az első percekben látszott, nem egy délutáni séta lesz az összecsapás. Fej-fej mellett haladt a két gárda, minden találatért vért kellett izzadni, hiszen mindkét oldalon komoly védekezés mellé, jó kapusteljesítmény is társult. Harmincpercnyi játékot követően a Misleny 12 találatot jegyezett, míg az ellenfél 11 gólig jutott el. A fordulást követően azonban azt mondhatjuk, hogy a baranyai csapat rá rákényszerítette akaratát a vendégekre. Pusztai Petra elemében volt, míg támadásban mindig akadt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtpontokon. Hol Kuti Betti, hol Brettner Zsófi, Scheffer, avagy Bréda Luca villant egyet, ami elbizonytalanította az Eszterházy SC csapatát. A végjátékba 6 találatos előnyt vittek be a hazaiak, amiből 60 perc után 4 maradt.

Nagyon megérdemelték a lányok a vastapsot, hiszen hatalmasat küzdöttek, szívvel, lélekkel. Mit kívánhatna még a szurkoló tőlük?
Hétvégén Gyulay László vezetőedző csapata Algyöre utazik, a tabella ötödik helyét elfoglaló csapathoz. Ősszel 25-25-el zárták a Kozármislenyben rendezett mérkőzést. A baranyaiak szárnyalnak, így könnyen hazahozhatják a győzelemért járó pontokat.

 

Szerző: Szabó Ferenc