300 ezer forintra büntettek egy mentőkkel izmozó részeget

2020. május 15. 09:34 2020. máj. 15. 09:34

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 300 000 forint pénzbüntetést szabott ki nem jogerősen a Pécsi Járásbíróság a napokban tárgyaláson kívül meghozott büntetővégzésével G.N. vádlottal szemben, aki merev részegre itta magát, majd zokon vette, hogy segíteni próbálnak rajta a mentősök.

A vádlott 2020. január 3. napjáról 4. napjára virradó éjjel Pécsett, egy belvárosi szórakozóhelyen volt, ahol annyit ivott, hogy fél egykor elvesztette eszméletét, és a földre került a bárpult előtt. Mentőt hívtak hozzá, mikor a segítség megérkezett, a földön fekvő delikvens magánál volt, de érthetetlenül motyogott csak.

A rmentőszolgálat két tagja ekkor a mentőágyra fektette, és a mentőbe tette a rendezetlen ruházatú vádlottat úgy, hogy a mentőágy két biztonsági övét bekapcsolták, az egyik a derekánál, a másik pedig a térdénél rögzítette a vádlottat. 

A mentősök meg akarták vizsgálni a vádlottat, amikor az elkezdett káromkodni, kiabálni, nem engedte, hogy a mentőápoló a vérnyomását megmérje, mindkét kezével elkezdett feléjük csapkodni, megpróbálta őket megütni, illetve fel akart állni a mentőágyról. A mentősök elhajoltak az ütések elől, de hiába szóltak rá, hogy fejezze be ezt a viselkedést, nem hallgatott rájuk.

Végül az egyik mentős a félig ülő helyzetben lévő vádlott mögé ment, hátulról lefogta, a mentőautó padlójára szorította, miközben a másik mentős a mentésirányításon keresztül rendőri segítséget kért a helyszínre.

A mentősök sérülést nem szenvedettek, a mentőben kár nem keletkezett. A vádlott a bíróság közlése szerint cselekményével közfeladatot ellátó személyt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott. A büntetővégzés nem jogerős.

Forrás: Pécsi STOP