40 napnyi elzárásra ítélték a Baranya megyei állatkínzót - Ezért végzett brutális módon a kutyájával ez a férfi

2021. július 9. 20:03 2021. júl. 9. 20:03

40 napos elzárásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki tavaly felakasztotta a kutyáját Cúnban. Az elkövető ajándékba kapta az állatot, ám később úgy gondolta, hogy őrzésre alkalmatlan, így végzett vele. 

Az állatvédőket a helyiek értesítették azért, mert azt vették észre, hogy a 62 éves férfi brutális kegyetlenséggel bánik a kutyájával.  Harkányi Állatvédő Egyesületet egy szemtanú értesítette arról, hogy a férfi egy bálamadzaggal vonszolta az állatot. Az eset a Baranya megyei Cún közelében történt, számol be a borzalmas történtekről az ATV. 

Kuduzovic Anita, állatvédő akkor a lányával a helyszínre sietett, ám ott senkit nem találtak. Nem sokkal később viszont az akácosba rátaláltak szegény kis állatra, aki már nem élt. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A bíróság most állatkínzás miatt bűnösnek mondta ki a férfit, akit jogerősen 40 napos elzárásra ítéltek. A szabadságvesztést büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.

Az eljárás ideje alatt egyébként arra is fény derült, hogy a férfi ajándékba kapta az állatot, amit őrző, terelő kutyának szeretet volna használni, ám miközben hazafelé tartott arra a következtetésre jutott, hogy az állat túl játékos, ezért inkább végzett vele. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Szerinted arányos ez a büntetés? Szavazz! 

Forrás: ATV 

Címlapkép: Illusztráció, Pexels