Drogot is találtak a kertvárosi trafikrablónál

2019. december 8. 13:19 2019. dec. 8. 13:19

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki még a nyáron rabolt ki egy trafikot Kertvárosban.

Fegyveresen elkövetett rablás, valamint kábítószer birtoklása miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 22 éves pécsi férfi ellen. A vasárnapi közlemény felidézi, a férfi az arcát egy kendővel eltakarva augusztus 8-án 4 óra körül bement az egyik pécsi dohányboltba, ahol egy gáz- és riasztófegyverrel a kezében a bevételt követelte az eladótól. Miután a nő átadta neki a pénzt, elmenekült.

A rendőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, majd beazonosították, és a bejelentéstől számított két órán belül a barátja lakásán elfogták a feltételezett elkövetőt. Előállítását követően kihallgatták gyanúsítottként, amelynek során beismerte tettét. A lakásban megtartott kutatás alkalmával a nyomozók megtalálták és lefoglalták az ellopott pénzt, továbbá a bűncselekmény elkövetéséhez használt ruházatot, valamint a gáz- és riasztófegyvert is.

A lakásban növényi származékot is találtak, amely az igazságügyi vegyészszakértői vélemény szerint kábítószernek minősül. Az elvégzett toxikológiai vizsgálat alapján a férfi a rablást megelőzően kábítószert is fogyasztott.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, majd a Pécsi Járásbíróság 2019. augusztus 10-én elrendelte a letartóztatását. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Forrás: police.hu