Edzőteremben fenyegették a szabadnapos rendőrt – rendőrségi videóval

2023. június 14. 10:08 2023. jún. 14. 10:08

A Pécsi Járási Ügyészség zaklatással vádolja azt a két férfit, akik egy pécsi edzőteremben kötöttek bele a rendőr sértettbe.

A vád szerint az idősebb vádlott többszörösen büntetett előéletű, 2023. március 6-án kora délután a másik vádlottal együtt edzett egy pécsi edzőteremben.

 

Az idősebb férfi felfigyelt a rendőrként dolgozó sértettre és megkérdezte társát, hogy honnan ismerik őt. A sértett férfi ezt hallva ránézett az idősebb vádlottra, aki ismét megkérdezte, ekkor már a sértettől, hogy honnan ismerik egymást. A sértett erre azt felelte, hogy biztosan együtt dolgoztak.

 

Az idősebb vádlott kérdezősködött az edzőteremben és megtudta, hogy a sértett rendőr.

 

A vádlottak ezután elsétáltak a sértett mellett, közben az idősebb vádlott kezeit ökölbe szorítva szidalmazta a sértettet. Amikor a sértett ezt számon kérte, tovább szidalmazta őt, felemlegetve azt, hogy a sértett rendőr, majd megfenyegette azzal, hogy megverik. A fenyegetőzésbe a fiatalabb vádlott is bekapcsolódott, mindketten felszólították a sértett férfit, hogy menjenek ki az edzőteremből és „játszák le”.

 

Az idősebb vádlottat az edzőterem üzemeltetője ekkor kivezette az edzőteremből, miközben a férfi tovább szitkozódott. Az edzőterem előtt állva mindkét vádlott megfenyegette a sértettet azzal, hogy meg fogják várni és el fogják kapni.

 

A vádlottak és négy társuk másnap ismét felkeresték az edzőtermet, ekkor már kifejezetten a sértettet keresték, aki akkor nem tartózkodott ott.

 

A vádlottakat zaklatás bűntettével vádolja a Pécsi Járási Ügyészség. A bűncselekmény büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.

 

A Nemzeti Védelmi Szolgálat videója a cselekményről a következő helyen tekinthető meg.

 

https://www.facebook.com/100089346198222/videos/988327975482140/