Elfogták a mohácsi emberöléssel gyanúsított férfit Pécsett

2019. augusztus 14. 13:45 2019. aug. 14. 13:45

Információink szerint szerda hajnalban egy pécsi belvárosi szórakozóhelyen egy férfit kerestek a rendőrök. Közben a hatóság szerdán emberölés miatt adott ki elfogatóparancsot egy középkorú mohácsi férfi ellen. A rendőrség kora délután azt közölte, elfogták a feltételezett elkövetőt.

Lapunk úgy tudja, egy Király utcai helyre tért be egy egyenruhás hajnali egy és kettő között, miközben társa az autóban várakozott. Ennek kapcsán megnéztük a nyilvános körözéseket, ahol azt láttuk, hogy augusztus 14-én emberölés miatt elfogatóparancsot adott ki a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya egy 50 éves férfi ellen.

A rendőrség friss közleménye szerint augusztus 13-án 22 óra 50 perckor holtan találtak mohácsi otthonában egy 76 éves helyi nőt. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a nő halálát idegenkezűség okozta, ezért a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást. Az elkövetéssel a nő fia, dr. F. P. 50 éves mohácsi lakos gyanúsítható, a férfit a rendőrök jelenleg is keresik.

Hogy ezt a férfit keresték-e a szórakozóhelyen, arról nincs információnk. 

Frissítés: elfogták a feltételezett elkövetőt

A rendőrség 14 óra 19 perckor a honlapján azt közölte, hogy az egyenruhások augusztus 14-én 13 óra 55 perckor Pécsett elfogták a feltételezett elkövetőt, vele szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Van egy másik ügy is

A napokban egy másik esetben, egy halált okozó testi sértés ügyében is a lakosság segítségét kérte a rendőrség. Amint azt írtuk, július 15-én egy 74 éves férfi holttestére bukkantak Pécs külvárosában, halálát idegenkezűség okozta. A férfi június végén indult el otthonából rokonaihoz két napra, de eltűnt, ezt követően kezdték őt keresni a rendőrök. Az ügyben nettó 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.

Forrás: Pécsi STOP