Építőipari munkákat vállalva csalt ki milliókat egy baranyai vállalkozó

2021. április 7. 23:16 2021. ápr. 7. 23:16

Többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat a Pécsi Járási Ügyészség egy baranyai vállalkozó ellen, aki építőipari munkákat vállalva, de nem teljesítve csalt ki pénzt ügyfeleitől.

A Baranya Megyei Főügyészség az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott egyéni vállalkozóként nyílászárók beszerelését, gipszkartonszerelést, padlóburkolást hirdetett szórólapokon, illetve személyesen is ajánlkozott a munkák elvégzésére.
    

A megrendelőkkel írásbeli megállapodást kötött, ebben feltüntették az elvégzendő munkákat, a teljes ellenértéket, valamint az előleget is; utóbbi kifizetéséhez minden esetben ragaszkodott a vállalkozó.
    

A vádlott 2016 és 2019 novembere között tizenhat ügyféllel kötött szerződést, azonban a munkákat nem teljesítette. A sértetteket nem kereste, hívásaikat nem fogadta, vagy ha mégis, hitegette őket, hogy elvégzi a munkát, a késedelmet pedig valótlan okokkal indokolta.
    

A vállalkozó célja a sértettek megtévesztésével járó jogtalan haszonszerzés volt - közölte a vádhatóság.

Azt írták: a becsapott embereknek összesen több mint hatmillió - köztük egyik ügyfelének kétmillió - forintos kárt okozott a vádlott; őt korábban már többször elítélték hasonló jellegű bűncselekmények miatt. Jelenleg letartóztatásban van.

Forrás: MTI