Halálos motorbalesetet hozott a hosszú hétvége Tolnában

2019. augusztus 21. 14:12

A Tolna megyei rendőrök az elmúlt öt napban hat személyi sérüléssel és 15 anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek - közölte a hatóság szerdán.

Halálos motorbaleset a 65-ös főúton, Tolnában (fotó: police.hu)

Iregszemcse belterületén 2019. augusztus 19-én a déli órákban egy személygépkocsi vezetője nem biztosított elsőbbséget a vele szemben szabályosan közlekedő motorkerékpárnak és összeütköztek. A motoros könnyű sérüléseket szenvedett

A 65-ös számú főút 52-es kilométerszelvényében 2019. augusztus 20-án 9 óra 13 perckor a egy motorkerékpáros előzés közben elvesztette uralmát járműve felett, elesett, melynek következtében ütközött egy másik motorossal, majd a mögötte közlekedő autóbusz elé esett. A balesetben a motorkerékpárt vezető személy olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Halálos motorbaleset a 65-ös főúton Tolnában (fotó: police.hu)

Bátaszéken közlekedett a segédmotor-kerékpárjával egy helyi férfi 2019. augusztus 20-án 17 óra után, amikor egy balra ívelő útkanyarulatban rosszul választotta meg a sebességét, kisodródott, majd útpadkának ütközött, és a motorról leesett. A motoros nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Tízen haltak meg az utakon a hosszú hétvégén

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint péntektől kedd éjfélig 247 olyan baleset történt, amely sérüléssel végződött. A halálos baleseteken túl 76 olyan is volt, amelyben súlyosabban is megsérültek. A hosszú hétvégén a rendőrök 762 embert fogtak el, közülük 104-et az ellenük érvényben lévő körözés alapján, 540 embert bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

Forrás: police.hu