Horogra akadt a csaló

2023. június 15. 10:20 2023. jún. 15. 10:20

A Szigetvári Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy horgász nagykereskedőtől 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket - közölte közleményében a Baranya Vármegyei Főügyészség.

A vádlott egy hajléktalan személy adatainak felhasználásával alapított egyéni vállalkozás nevében 2021. évben felvette a kapcsolatot egy németországi székhelyű horgászati cikkek nagykereskedelmével foglalkozó cég hazai területi képviselőjével.

A vádlott a képviselőnek azt állította, hogy egy pécsi székhelyű kiskereskedelmi partnerboltot, valamint webshopot kíván nyitni, melyhez horgászati cikkeket vásárolna a nagykereskedőtől.

A megbeszélés alapján a hajléktalan személy nevével üzleti partnerként regisztrált a sértett rendszerében, majd 2021. novemberében összesen több, mint 36 millió forint értékben rendelt különböző horgászati termékeket.

A megrendelt termékeket a sértett cég 30 napos fizetési határidővel szállította le a vádlott lakóhelyére.

A férfi a kiszállított termékeket átvette majd azok egy részét tovább értékesítette, a vételárat azonban a sértett részére nem fizette meg. A vádlott több, mint 36 millió forint kárt okozott a sértettnek, melyből a lefoglalással 27 millió forint kár megtérült.

Az elkövető elfogásáról készült rendőrségi video az alábbi linken található:
https://www.youtube.com/watch?v=4o4PCtuZhq0

A vádlott cselekménye a jelentős kárt okozó csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.