Kamuprofillal, ál-zaklatással akarta besározni volt élettársát, öt évet is kaphat

2020. augusztus 5. 12:03 2020. aug. 5. 12:03

A Pécsi Járási Ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki hamisan vádolta meg volt élettársát azzal, hogy őt zaklatja.

A Baranya Megyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a nő 2019-be a volt élettársa nevén valótlan profilt hozott létre (vélhetően a Facebookon, de ezt konkrétan nem írják - szerk.). Ezt követően az élettársa nevén lévő ezen profilról saját magának fenyegető, zaklató üzeneteket küldött, azt a látszatot keltve, hogy volt élettársa zaklatja őt.

A nő ezek után feljelentést tett a rendőrségen volt élettársa ellen zaklatás vétsége miatt azért, hogy ellene büntetőeljárás induljon és így a közös gyermekük feletti felügyeleti jogot megkaphassa. Feljelentésében az általa küldött üzeneteket csatolta állításának alátámasztása végett.

A valótlan tartalmú feljelentés alapján a nyomozó hatóság gyanúsítottként hallgatta ki a volt élettársat. A nőt ezen nyomozás során három alkalommal is kihallgatták, aki a feljelentésében foglaltakat fenntartotta, azonban a negyedik kihallgatás során megtört.

A nő volt élettársát a nyomozó hatóság előtt bűncselekmény elkövetésével hamisan vádolta, ezért cselekménye a büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntettének a megállapítására alkalmas. A bűncselekmény elkövetőjét a törvény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetheti.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP