Késelésbe fordult pécsi bunyó: folytatódik a tárgyalás

2017. november 3. 08:06 2017. nov. 3. 08:06

November 9-én folytatják annak a késelésbe fordult ütlegelésnek a tárgyalását, mely még 2015 nyarán játszódott le a pécsi belvárosban. A vádlottak padján öten ülnek.

Az eset még két éve történt, júniusban - idézte fel a Pécsi Törvényszék. Mint írták, az öt vádlott – akik közül hárman fiatalkorúak – Pécs belvárosában szórakozott, melynek során jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztottak több vendéglátóhelyen.

Éjjel 2 óra után értek az egyik belvárosi szórakozóhelyhez, ahol az I. r. vádlott a földről felvett egy botot, majd minden előzmény nélkül megütött egy járókelőt. Ezt a bántalmazást észlelte az egyik későbbi sértett, aki számon kérte a vádlott cselekményét. Ekkor mind az öt elkövető nekitámadt a sértettnek, valamennyien több alkalommal, ököllel testszerte ütlegelték, majd miután a földre került, többször megrúgták.

Miután a sértett bántalmazását abbahagyták, a téren tartózkodó személyek a sértett segítségére siettek. Rövid idő elteltével azonban a vádlottak közül hárman ismét megjelentek és rugdosni kezdték a korábbi áldozatukat, aki az ütéstől a földre került.

Ezután a helyszínt a vádlottak elhagyták, csak az I. r. vádlott maradt ott, és a földön fekvő sértettnek korábban segítséget nyújtó személyre támadt. A dulakodás során a felek földre kerültek, ezért az öt vádlott közül kettő ismét visszatért a helyszínre és ők is bekapcsolódtak a bántalmazásba.

A bántalmazás során az I. r. vádlott elővett egy 9 cm pengehosszúságú kést és azt négy alkalommal, az először bántalmazott férfi hátába szúrta. Mindezt a helyszínen többen észlelték, akik közül egy személy a bántalmazottak segítségére sietett. Ekkor az I. r. vádlott ezt a személyt is hasba szúrta, majd az elkövetők a helyszínről elmenekültek.

A bántalmazás következtében két sértett súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, az egyiknél maradandó fogyatékosság alakult ki. Mindkét sértett életét a gyors, szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az I. r. vádlott cselekménye több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletének megállapítására alkalmas, a többi vádlottal szemben az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat.

Amint arról korábban hírt adtunk, a tárgyalást 2017 tavaszánt újra kellett kezdeni, mivel a büntetőtanács új elnököt kapott. Az ügy legközelebb november 9-én kerül a bíróság elé.